Baldoví presenta la candidatura per a encapçalar la llista de Compromís a la Generalitat

"Ho faig amb la mateixa il·lusió amb què el 1987 em vaig presentar en el lloc número 8 de la llista de Sueca per a ser regidor"

El diputat de Compromís en les Corts, Joan Baldoví, aquest dijous
El diputat de Compromís en les Corts, Joan Baldoví, aquest dijous / Manuel Bruque / Efe

El diputat de Compromís al Congrés, Joan Baldoví, ha oficialitzat la candidatura a encapçalar la llista autonòmica de la formació i ha expressat el seu suport a la vicepresidenta del Consell, Aitana Mas, per a encapçalar la llista electoral de la província d'Alacant i al portaveu de Compromís a la Diputació d'Alacant, Gerard Fullana, com a número dos d'aquesta circumscripció.

Així ho ha expressat a preguntes dels periodistes després de presentar en la seu de Compromís a València la candidatura, i ha afegit que li agradaria que el número dos per la província de València fora la vicepresidenta de la Diputació, Maria Josep Amigó, perquè "ha fet una labor magnífica" en la corporació.

"A Alacant, de moment, hi ha tres persones que s'hi presenten, i diré que Gerard Fullana i Aitana Mas faran un tàndem fantàstic per a representar els interessos d'Alacant en el nostre Parlament", ha considerat.

En concret, ha lloat la tasca de Mas com a vicepresidenta i el perfil de Fullana com "una veu crítica i dialogant que ha sigut capaç de pactar pressupostos en benefici dels alacantins", i ha matisat que, atés que ell mateix, un home, encapçala la llista a les Corts, li agradaria "que hi haguera una dona de cap de llista a Alacant".

Una candidatura per a ser "descarats" davant Madrid

"Em presente perquè crec que puc aportar l'experiència municipal, l'experiència com a diputat de Compromís a Madrid, tots els acords als quals hem arribat, però també vinc al Botànic per a portar aquest aire nou, una visió diferent", ha defensat.

En aquest sentit, ha apostat per "un nou impuls i un Botànic que siga més reivindicatiu a Madrid" i ha afirmat que aquestes setmanes "s'ha demostrat que hem de ser contundents" en l'àmbit nacional.

"El senyor (Emiliano García) Page ho és, i nosaltres hem de ser igual de descarats que ho són alguns barons del PSOE", ha considerat, si bé ha matisat que "en el bon sentit de la paraula", i "continuar aprofundint en les polítiques socials de les quals el Consell ha sigut un exemple en tot el país".

A més, ha dit presentar-se "amb il·lusió, ganes" i sabent que té el suport de "tot Compromís per a liderar aquesta llista i per a aspirar legítimament a ser president de la Generalitat, que per a un valencianista és l'honor més gran".

Baldoví ha valorat la seua labor "defensant els interessos dels valencians" en assumptes com el finançament autonòmic o la recuperació del dret civil valencià.

"També he estat al costat de la defensa dels sectors productius valencians, defenent els interessos de la taronja, defenent la nostra agricultura, la nostra indústria", ha afegit.

"Ho faig amb la mateixa il·lusió amb què el 1987 em vaig presentar en el lloc número 8 de la llista de Sueca per a ser regidor del meu Ajuntament", ha conclòs.

També et pot interessar

stats