Baldoví insisteix que el rei emèrit ha de donar explicacions: "Té la cara folrada de vaqueta"

El ministre de Cultura i Esports, el socialista Miquel Iceta, ha expressat la seua “incomoditat” perquè no s’hagen donat les explicacions “que la ciutadania es mereix”

Baldoví insisteix que el rei emèrit ha de donar explicacions: "té la cara folrada de vaqueta"

El diputat de Compromís al Congrés, Joan Baldoví, ha insistit que el rei emèrit Joan Carles I "ha de donar explicacions" per haver “defraudat” 45 milions de ciutadans quan no va pagar impostos i ha titlat de “desvergonyida” la seua tornada a Espanya

"Té la cara folrada de vaqueta", ha expressat el diputat aquest dissabte abans de participar a València en l'acte de presentació de la proposta de la coalició Compromís per al port de València, en què ha intervingut juntament amb  Mónica Oltra i Joan Ribó. Baldoví ha remarcat que sent "vergonya i pena" que la gent "aplaudisca una persona que els ha estafat".

En aquesta línia, ha criticat l'"intent reiterat de la dreta de netejar i perdonar" la imatge del rei emèrit, una situació que li sembla "obscena”. El diputat també ha criticat el PSOE per votar “en companyia de Vox, el PP i Ciutadans” per a impedir una comissió d’investigació sobre Joan Carles I. 

El ministre socialista de Cultura i Esports, Miquel Iceta ha assegurat que ha viatjat a Torí (Itàlia) per a veure la final de la Champions femenina de futbol i no a Sanxenxo perquè "no se m'ha perdut res allí enguany". "No m'incomoda personalment que (el rei emèrit) torne, sinó que no done les explicacions que la ciutadania mereix", ha lamentat.

Des d’Esquerra Unida, que aquest dissabte celebra la seua Escola de Formació, el coordinador de la formació i ministre de Consum, Alberto Garzón, ha assegurat el Joan Carles I és un “delinqüent acreditat” i que “tot Espanya sap que és un lladre”. 

La secretària d'organització de Podem, Lilith Verstrynge, i el secretari d'horitzó republicà de la formació, Rafa Mayoral, han titlat de "vergonya mediàtica" la tornada del rei emèrit a Espanya i han criticat la Casa del Rei per no haver explicat a la ciutadania el que està passant.

Pel que fa a la dreta, el president del Partit Popular, Alberto Núñez Feijóo, ha subratllat que “no vol perdre temps en debats que no porten enlloc” en resposta a les preguntes dels mitjans sobre la figura del rei emèrit i la seua tornada a l’estat espanyol.

L'ex cap de l'Estat ha arribat al port nàutic de Sanxenxo a les onze del matí. Abans, des del cotxe, ha agraït a la premsa tot el que fa, ha dit. Fa quasi 72 hores que ha arribat a Espanya i encara no ha donat cap explicació ni tampoc ha demanat disculpes. Mentre el rei emèrit es preparava per a la regata, hi ha hagut una concentració sota el lema: Galícia no té rei. Rebutgen, diuen, la impunitat i la corrupció de la monarquia.

També et pot interessar

stats