Compromís presenta una proposta alternativa a l'ampliació del port de València

Ribó, Oltra i Baldoví defenen a la Marina de València "un port per al futur" enfront del projecte de l’Autoritat Portuària

Acte de presentació de la proposta alternativa a l'ampliació del port de València de la coalició Compromís
Acte de presentació de la proposta alternativa a l'ampliació del port de València de la coalició Compromís / @joanribo (Twitter)
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
21 de maig 2022 - 10:45 Actualitzat: 21 de maig 2022 - 13:33

L'alcalde de València, Joan Ribó; la vicepresidenta de la Generalitat i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, i el diputat de Compromís al Congrés, Joan Baldoví, han presentat aquest dissabte a la Marina de València la proposta de Compromís per a "un port per al futur".

L'alternativa al projecte d'ampliació de l’Autoritat Portuària de la coalició aposta per un futur "beneficiós per a l'economia valenciana, més democràtic amb la ciutadania i respectuós amb el litoral i el parc natural de l'Albufera".

La vicepresidenta i coportaveu de Compromís, Mónica Oltra, ha destacat que la inversió prevista seria de 700 milions d'euros públics i una inversió privada de 345 milions que generarien una creació potencial de 48.000 llocs de treball.

Per la seua part, l'alcalde de València i coportaveu de Compromís, Joan Ribó, ha manifestat que “el port és una eina fonamental per a la ciutat”, però també ha volgut assenyalar que un desenvolupament insostenible pot provocar "gravíssimes afeccions" en les platges del sud i en l'Albufera de València.

Així mateix, el portaveu de Compromís al Congrés, Joan Baldoví, ha instat al govern estatal a democratitzar la gestió portuària. El diputat valencianista ha avançat que la coalició presentarà juntament amb altres forces progressistes, una llei per tal de “garantir que les institucions arrelades al territori puguen participar en la presa de decisions”.

La proposta de la coalició valencianista està basada en un "rigorós estudi" elaborat per experts en el qual han participat perfils internacionals en economia, arquitectura, urbanisme, política internacional i gestió portuària, segons ha informat Compromís.

Es tracta d'una alternativa per al port de València basada "en criteris objectius d'eficiència, sostenibilitat i impuls econòmic", seguint "les experiències més reeixides d'alguns dels ports més importants del món". Aquesta proposta es basa en cinc eixos: comerç i desenvolupament econòmic, innovació i treball, ciutat i territori, medi ambient i salut, govern i participació.

 L'acte també ha comptat amb la participació d'entitats socials, ecologistes i veïnals dels barris marítims de València, que han plantejat les seues propostes i inquietuds sobre el futur del port de València.

També et pot interessar

stats