Baldoví i Errejón presenten al Ministeri d'Indústria el projecte valencià de la setmana laboral de 4 dies

Compromís i Més País busquen que el programa pilot del govern espanyol es base en l'aprovat per la Generalitat

Baldoví i Errejón, en una reunió amb el Conseller d'Economia Rafa Climent
Baldoví i Errejón, en una reunió amb el conseller d'Economia Rafa Climent / @ierrejon (Twitter)

El portaveu Compromís al Congrés, Joan Baldoví, i el de Més País-Equo, Íñigo Errejón, porten aquest dilluns al Ministeri d'Indústria el projecte valencià per a impulsar la setmana laboral de 4 dies, amb l'objectiu que siga considerat "la base i la referència" per al programa pilot estatal. Aquesta iniciativa ja es troba recollida en els Pressupostos Generals de l'Estat.

Els dos diputats s'han reunit aquest dissabte amb el conseller d'Economia Sostenible i Treball, Rafa Climent, i el secretari autonòmic d'Ocupació, Enric Nomdedéu, per a informar-se del programa d'incentius públics per a promoure la reducció de la setmana laboral a quatre dies o 32 hores setmanals, segons ha indicat la coalició Compromís en un comunicat.

Tant la coalició valencianista com Més País-Equo defensen que el projecte estatal prenga "com a base" el programa valencià, "pioner en el món", que veurà la llum els pròxims mesos i repartirà quasi deu milions d'euros durant els pròxims tres anys.

El projecte atorga ajudes públiques a les empreses que voluntàriament reduïsquen l'horari laboral de les seues treballadores i treballadors i oferirà subvencions per a les noves contractacions i recursos formatius per a les empreses que "avancen en aquesta direcció".

Climent i Nomdedéu han destacat la importància que el govern valencià siga "referència de bona gestió i de polítiques innovadores" com, per exemple, l'impuls a la setmana laboral de quatre dies.

També et pot interessar

stats