La Generalitat subvencionarà les empreses que s'acullen a la jornada experimental de quatre dies setmanals

Per a accedir a les ajudes és imprescindible que la reducció de jornades no vaja acompanyada d’una d’horari ni de sou

La Generalitat subvencionarà les empreses amb jornada de 4 dies / À Punt NTC

La Generalitat dedicarà 10 milions d'euros a donar suport a les empreses valencianes que s'acullen a la jornada experimental de quatre dies setmanals, o 32 hores, sense minva de salari per a la plantilla. La intenció és llançar aquesta iniciativa pionera a Espanya el 2022, segons ha anunciat aquest dimarts Mónica Oltra en un programa de Telecinco.

És un programa d'ací a tres anys, que s'ha de consensuar amb els agents socials i inclou ajudes a la formació i la contractació, però l'empresa ha de demostrar que és efectiu per a mantindre la subvenció. A més, és imprescindible que les empreses que s'inscriguen en aquesta iniciativa treballen 4 dies a la setmana sense reducció d'hores ni de sou.

El secretari autonòmic d'Ocupació, Enric Nomdedéu, defén aquesta iniciativa perquè ací es treballa més hores que a la resta d'Europa, però la productivitat és més baixa, i considera que treballadors i treballadores més felices tindran una major productivitat.

Un exemple d'èxit

A la Comunitat Valenciana ja hi ha exemples d'èxit de la jornada laboral de quatre dies. Un és el de l'empresa valenciana BigBuy. Aquesta multinacional proveïdora del comerç en línia a gran escala ha anat un pas més enllà i ha consensuat la jornada de 4 dies, el teletreball o l'horari a la carta amb els diversos departaments.

El fundador i director general, Salvador Esteve, ha explicat a À Punt que la clau per al bon funcionament d'aquest sistema mixt que atén les necessitats de cada departament i de cada persona és la digitalització i l'organització del treball.

A BigBuy es treballa amb una metodologia d'objectius i per projectes que es testen cada setmana, explica la cap de recursos humans, María Ángeles Aguilar, que assegura que ser més feliços també ens fa més productius.

També et pot interessar

stats