Oltra defén la viabilitat de la jornada de 4 dies: "Les persones podem treballar menys hores i produir més"

La vicepresidenta assegura que la Generalitat reservarà 10 milions per a assumir els costos laborals de les empreses que s'acullen a la jornada de 32 hores el pròxim any mitjançant una línia de subvencions

La vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, en una imatge recent
La vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, en una imatge recent / Rober Solsona (Europa Press)

La Generalitat dedicarà 10 milions d'euros a donar suport a les empreses valencianes que s'acullen a la jornada experimental de quatre dies setmanals, o 32 hores, sense minva de salari per a la plantilla. És la primera iniciativa d'aquestes característiques a Espanya. El govern valencià, que vol llançar-la el 2022, subvencionarà durant quatre anys els costos laborals de la implantació en les empreses en progressió descendent, assumint un 100% el primer any i un 25% l'últim.

La vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, ha donat nous detalls en una entrevista en un programa de Telecinco. "Les persones podem treballar menys hores i produir més", ha defensat Oltra, que assegura que la productivitat ha crescut en les empreses de França, Bèlgica i els Països Baixos en què ha començat a implantar-se aquesta modalitat de jornada laboral.

"Es tracta de treballar menys hores, tindre més productivitat i sobretot més vida. Dedicar-nos no sols a treballar sinó a tot allò que ens fa feliços com a éssers humans" ha explicat la vicepresidenta, que ha lamentat que la productivitat continue mesurant-se en hores i no en objectius complits.

Oltra ha recordat que l'adhesió a la iniciativa és voluntària i que les companyies que ho facen rebran també assessorament de Generalitat "per a pilotar els projectes" i consolidar l'equilibri financer. La vicepresidenta assegura que s'anirà a poc a poc en un projecte "a mitjà i llarg termini" que en una primera fase veu factible aplicar en "empreses que estiguen en la senda de la innovació" en les plantilles de les quals anticipa "menys baixes laborals i menys estrés".

A Espanya hi ha experiències comptades de jornades reduïdes a Madrid, Andalusia i la Comunitat Valenciana. Ací, la consultora informàtica il·licitana Zataca Systems ha sigut la primera empresa a implementar la setmana laboral de quatre dies, que ha activat amb l'objectiu d'afavorir la conciliació familiar dels treballadors i de les treballadores.

També et pot interessar

stats