Baldoví sobre els bous al carrer: "No s'han de prohibir, però sí que s'han de prendre mesures"

El diputat de Compromís ha fet costat a Aitana Mas, que va obrir la porta a un debat sobre el futur de la festa

Una imatge, en arxiu, d'un acte de bous al carrer
Una imatge, en arxiu, d'un acte de bous al carrer / À Punt NTC

El diputat de Compromís en el Congrés, Joan Baldoví, ha manifestat aquest dijous que els bous al carrer "no s'han de prohibir, però sí que s'han de prendre mesures".

Baldoví també ha fet costat a la vicepresidenta del Consell, Aitana Mas, que va assegurar dimarts passat que veu necessari que "en algun moment" s'òbriga el debat sobre el futur dels "bous al carrer", després que aquest estiu hagen mort set persones a la Comunitat Valenciana en actes taurins locals.

A més ha recordat que l'Ajuntament de Sueca el 2016, governat en eixe moment per Compromís, va fer un referèndum en el qual gran part del poble es va mostrar contrària a la celebració d'actes taurins en les seues festes, per això ha assegurat que abans de prendre alguna decisió "cal preguntar al poble".

La situació està tenint repercussió als ajuntaments, ja que en els últims mesos tant l'Ajuntament de Tavernes de la Valldigna com el de Sueca han decidit no incloure actes taurins en les seues festes, però no a causa de l'augment de morts, sinó pels principis que tots dos ajuntaments volen seguir.

També et pot interessar

stats