Aragonès: “És l’hora de l’amnistia. L’hora d’un referèndum acordat”

El president de la Generalitat de Catalunya li ha exigit al govern espanyol que acabe amb la “repressió” dels líders polítics

El president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonés
El president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès / À Punt NTC

El president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, ha valorat l’indult dels nou presos independentistes del procés, aprovat aquest dimarts pel Consell de Ministres. Assegura que els líders polítics i socials ixen “amb el cap ben alt i les idees intactes” i amb la certesa de no haver comés cap delicte. “Ixen amb la voluntat reforçada de reconstruir una república catalana lliure i justa”, ha dit. 

Aragonès ha manifestat que la decisió del govern espanyol és un reconeixement que les condemnes per delictes de sedició i malversació van ser “injustes”. Tot i això, ha apuntat que aquesta no acaba amb la “repressió” de la ciutadania, que vol decidir que Catalunya siga una república. A més, ha explicat que tampoc resol la situació dels líders polítics, “amb Puigdemont al capdavant”, que es troben exiliats a Europa. 

El cap del govern català s’ha emplaçat a negociar i dialogar amb el govern espanyol per a “resoldre el conflicte entre Catalunya i l’estat espanyol” i avançar cap a l’autodeterminació. “És l’hora de l’amnistia i l’autodeterminació. És l’hora d’un referèndum acordat. És l’hora de la solució que genera mers consensos interns, assegura l’aval internacional i garanteix una cohesió social del tot irrenunciable”, ha afirmat. 

Aragonès exigeix l’amnistia i el “fi de la repressió” dels exiliats”

En aquest sentit, Aragonès ha reclamat al govern central que “pose fi a la repressió” i retire les demandes d’extradició dels polítics exiliats a Europa. “L’amnistia significa posar fi a tota la repressió”, ha dit. Així, ha assegurat que obrin una porta a treballar per a resoldre el conflicte a Catalunya, sempre respectant els principis de democràcia i dels drets humans. 

També et pot interessar

stats