Ángel Franco nega l'intent de compra de vot a Belmonte

El dirigent socialista declara com a investigat i qualifica de "denúncia injuriosa" les acusacions contra ell

Ángel Franco
Ángel Franco / Europa Press

L'exsenador socialista Ángel Franco, que ha declarat aquest matí davant el fiscal anticorrupció d'Alacant, ha negat que intentara comprar el vot de la regidora trànsfuga Nerea Belmonte. Franco, en qualitat d'investigat i acompanyat del seu advocat, ha declarat durant quasi tres hores. Un interrogatori molt llarg, no per el contingut, sinó perquè el procés de transcripcio és molt lent, ha declarat a À Punt Mèdia l'advocat defensor, Alejandro Bas.

A l'eixida de l'interrogatori, Franco ha dit als periodistes: "He negat rotundament qualsevol de les acusacions que aquestes dues senyores han abocat contra mi i contra el meu partit". Amb aquesta expressió, el dirigent socialista es referia a Nerea Belmonte i a Elsa Martínez, exdirectora de la Ciutat de la Llum. Nerea Belmonte, que està en el grup municipal dels no adscrits després d'haver sigut expulsada de Guanyar, va dir públicament que Ángel Franco li havia oferit un sou mensual de 3.500 euros i anar en les llistes municipals socialistes per a les eleccions de 2019, si votava a favor d'Eva Montesinos. Aquesta regidora socialista optava a l'alcaldia d'Alacant l'abril passat, després de la dimissió de l'alcalde Gabriel Echávarri, també socialista, immers en dues causes judicials. 

Finalment, Belmonte es va abstindre i el Partit Popular va guanyar l'alcaldia i Luis Barcala es va convertir en nou alcalde de la ciutat. Tot i que el PP va ser la llista més votada, fins la dimissió d'Echávarri va governar la ciutat d'Alacant una coalició de tres partits integrada pel PSOE, Compromís i Guanyar.

Dos veïns d'Alacant, a títol particular, presentaren denúncia a la fiscalia després de sentir les declaracions que va fer Nerea Belmonte als mitjans de comunicació.

Franco, que també va ser regidor d'Alacant, ha qualificat de "denúncia injuriosa" les acusacions contra ell. "Una acusació d'una trànsfuga i d'una agent d'una trànsfuga, que el que han fet és donar l'alcaldia al PP. D'això és el que han de parlar, i no d'aquesta cortina de fum", ha manifestat Franco a l'exida de fiscalia. 

La investigació està centrada en un possible delicte de suborn. Fins ara s'ha pres declaració a Belmonte, Elsa Martínez i als portaveus dels grups municipals de Compromís i Guanyar, Natxo Bellido i Miguel Ángel Pavón, respectivament.  

També et pot interessar

stats