Ander Gil, nou president del Senat

Senador per Burgos des de 2011 i portaveu del Grup Socialista des de fa quatre anys, ha obtingut 132 vots

Ander Gil durant el discurs que ha fet en la sessió en la qual ha estat elegit president del Senat, en substitució de la nova ministra de Justícia, Pilar Llop
Ander Gil, durant el discurs que ha fet en la sessió en la qual ha estat elegit president del Senat, en substitució de la nova ministra de Justícia, Pilar Llop / Mariscal (Efe)

Després dels canvis en l’equip de govern del Partit Socialista d’aquest cap de setmana, la presidència del Senat havia quedat deserta en ser designada Pilar Llop ministra de Justícia.

L’elegit ha sigut Ander Gil, senador per Burgos des de 2011 i portaveu del Grup Socialista al Senat des de fa quatre anys, que es converteix en el dotzé president que té el Senat des de l'any 1978.

Ha quedat escollit en un ple extraordinari aquest mateix dilluns i a través d'una votació telemàtica i secreta. Gil ha obtingut 132 vots a favor en la segona votació, que requereix majoria simple.

En un primer lloc, aquesta sessió estava convocada per a ratificar Pilar Llop com a presidenta, en tornar a ser elegida senadora per designació autonòmica de l'Assemblea de Madrid, però amb la remodelació de l'executiu que va anunciar el president del Govern, Pedro Sánchez, es va quedar una vacant com a quarta autoritat de l'Estat, que ara ocuparà Ander Gil.

També et pot interessar

stats