Per Andalusia demana vetar la participació de Teresa Rodríguez en el debat de Canal Sur

Aquest episodi s’afig al conflicte obert entre la coalició d’esquerres i Endavant Andalusia

Teresa Rodríguez durant la presentació dels candidats d'Endavant Andalusia
Teresa Rodríguez durant la presentació dels candidats d'Endavant Andalusia / J. Corchero (Europa Press)

La coalició d'esquerres Per Andalusia, que inclou Esquerra Unida, Podem i Més País, ha impugnat el pla de debat en la televisió pública andalusa, Canal Sur, per a vetar la participació de la candidata d’Endavant Andalusia i exlíder de Podem Andalusia, Teresa Rodríguez. 

La coalició ha registrat un escrit davant la Junta Electoral autonòmica, la qual haurà de decidir sobre aquest assumpte, en què demana que es cancel·le la participació d'Endavant Andalusia en els debats televisius i que es limiten als partits amb representació parlamentària.

Rodríguez, que encapçala una coalició formada per Anticapitalistes Andalusia i formacions andalusistes com Primavera Andalusa, Defensar Andalusia i Esquerra Andalusista, ja ha anunciat que si la Junta Electoral andalusa accepta el recurs, el recorrerà a la Junta Electoral Central i en els tribunals, en considerar que el recurs de Per Andalusia "no respecta la pluralitat".

El veto de Per Andalusia a la dirigent gaditana suposa un nou episodi d'un conflicte obert entre les formacions, que van iniciar juntes la legislatura fins que Podem i EU van aconseguir expulsar Rodríguez i huit diputats i diputades afins més al·legant transfuguisme del grup d'Endavant Andalusia.

Dilluns passat, també a proposta de Per Andalusia, la Junta Electoral andalusa va acordar deixar Teresa Rodríguez sense els fons econòmics que demanava com a part de la coalició que va encapçalar en les eleccions andaluses del 2018 amb el mateix nom que l'actual.

També et pot interessar

stats