Ana Barceló: "Volem un projecte social de cohesió que tanque les bretxes que s'han obert a Alacant"

La síndica socialista ha defés en Les notícies del matí el seu projecte per a la ciutat d'Alacant, l'endemà de ser elegida candidata en les primàries socialistes

La síndica i nova candidata del PSPV per Alacant, Ana Barceló / À Punt NTC

La militància socialista de la ciutat d'Alacant ha elegit Ana Barceló com a candidata municipal en les primàries amb el 65% dels suports. A falta de ser confirmada oficialment pels òrgans reglamentaris del PSPV, l'exconsellera de Sanitat i actual síndica de les Corts es prepara ja per a disputar l'alcaldia de la ciutat al Partit Popular. I per a fer-ho proposarà "un projecte social de cohesió que tanque les bretxes que s'han obert a Alacant", segon ha explicat en Les notícies del matí.

En opinió de Barceló "en aquests moments no hi ha lideratge ni cap projecte per a la ciutat". "No sabem cap a on va", ha destacat la diputada valenciana, que ha lamentat aquesta incertesa en contrast amb les potencialitats que té la ciutat, la qual "pot ser el que vulga perquè ho té tot". També ha retret al govern municipal del popular Luis Barcala els obstacles a projectes del Botànic, com la licitació de sis nous col·legis prevista en el Pla Edificant o el retorn de fons per a recursos residencials.

Tenim il·lusió, tenim projecte. Alacant mereix una oportunitat

"Tenim il·lusió, tenim projecte. Alacant mereix una oportunitat, que és la que oferirem als alacantins i les alacantines", ha dit Barceló, que descarta que eventuals tensions internes a l'agrupació municipal la puguen perjudicar: "Hem tancat files. L'agrupació està elevant-se per damunt de la vida orgànica per a marcar-se un horitzó i un objectiu. Ací hi ha un projecte únic al voltant del lideratge que construirem".

Assegura que compatibilitzarà la candidatura amb la seua condició de síndica portaveu a les Corts, almenys fins a l'inici de la campanya, sense que això minve la seua dedicació a la ciutat, amb l'ajuda d'una militància que ha vist "molt viva, molt involucrada i amb ganes de governar la ciutat". "Estic ací perquè vull treballar per a Alacant i perquè estime Alacant", ha explicat Barceló, que ha defés els seus vincles amb la ciutat, en què ha treballat, però de la qual no és originària [és nascuda a Saix, d'on va ser alcaldessa]. Un factor que pensa que no restarà en la competència electoral.

No eren els pressupostos [generals] que esperàvem per a la província d'Alacant (...) Treballarem en el període d'esmenes per a corregir les desigualtats

La síndica no ha passat per alt el hàndicap d'intentar recuperar l'alcaldia amb el llast d'uns pressupostos generals que han castigat la província. "No eren els comptes que esperàvem", ha reconegut Barceló, que s'ha mostrat confiada en el fet que durant la tramitació parlamentària es corregisquen les "errades" i "oblits" que admet que s'han produït respecte del pes poblacional del territori. "Ho farem en el període d'esmenes. El president Puig està treballant per a corregir les desigualtats que afecten la província", assegura la futura candidata a l'alcaldia de la capital. Com va fer la delegada del govern espanyol Pilar Bernabé, Barceló també ha atribuït una part del desajust a errades en la redacció dels pressupostos, en què imputa a València partides que majoritàriament s'executaran a la província d'Alacant.

També et pot interessar

stats