Les tres persones investigades per la nova fase d'Assut declararan aquest dijous

La Unitat Central Operativa de la Guàrdia Civil (UCO) ha conclòs vora les dues de la matinada els escorcolls que s'activaren a primer hora de dimarts

Un agent de l'UCO durant un dels escorcolls simultanis de la nova fase d'Assut
Un agent de l'UCO durant un dels escorcolls simultanis de la nova fase d'Assut / Ana Escobar (Efe)
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
19 d'octubre 2022 - 12:12 Actualitzat: 19 d'octubre 2022 - 17:33

Els investigats estan citats a declarar aquest dijous a la Comandància de Patraix, segons ha pogut saber À Punt NTC de fonts de la investigació.

La Unitat Central Operativa de la Guàrdia Civil (UCO) ha conclòs vora les dues de la matinada els escorcolls que s'activaren a primera hora de dimarts i en els quals s'ha confiscat una gran quantitat d'informació en suports informàtics.  

Els agents es desplaçaren a les seus d'Acciona a Madrid i València, per a recaptar informació sobre el presumpte pagament de comissions per la construcció de transvasament Xúquer-Vinalopó, una obra ordenada en temps de la ministra de Medi Ambient Cristina Narbona (PSOE), de la que va ser adjudicatària juntament amb Construcciones Luján [actualment Itercon]. 

L'UCO també ha recaptat informació en relació amb la construcció de la dessalinitzadora de Moncofa (Plana Alta), gestionada per Acuamed i que va executar una UTE formada per les firmes Facsa, Renos i Construcciones Gimeno.

I a Alacant s'ha demanat informació a Acuamed en relació amb el PAI de l'Espartal de Xixona, que esguita tant l'exalcaldessa Rosa Verdú, com el gestor de l'empresa pública, el socialista Joan Navarro. 

Un extresorer en el centre de la nova operació

La nova fase d'Assut naix de la documentació confiscada a l'exresponsable de finances del PSPV-PSOE José María Cataluña, que segons fonts de la investigació, evidencia possibles comissions a contractistes a canvi d'adjudicacions públiques, que podrien arribar al 6% de l'obra. Hi ha almenys tres contractes sota investigació en la peça, el secret sobre la qual es podria alçar a final de setmana.

Amb els escorcolls es pretén aclarir si les suposades comissions eren per als intermediaris o podrien haver servit per a finançar el PSPV-PSOE.

També et pot interessar

stats