Allau de reaccions per l'obertura de juí oral per l'accident del metro de València

El PP ha defés la instrucció de la jutgessa, mentre que Compromís critica amb duresa la investigació dirigida pel jutjat.

VÍDEO | Allau de reaccions per l\'obertura de juí oral per l\'accident del metro de València

L'obertura de juí oral per l'accident del metro de València, en què moriren 43 persones i altres 47 van resultar ferides, ha provocat un allau de reaccions entre els grups parlamentaris de les Corts.

El sinistre va ocórrer el 3 de juliol de l'any 2006, quan dues unitats de tren que transportaven unes 150 persones van descarrillar en una revolta pròxima a l'estació de Jesús.

Des del Partit Popular, que governava la Generalitat en aquell moment, es feliciten pel que consideren que ha sigut una "brillant instrucció judicial" i diuen confiar en la presumpció d'innocència de les persones investigades. Compromís, en canvi, ha criticat amb duresa la investigació que ha dirigit el jutjat.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha lamentat que el juí haja tardat tant, i ha criticat el Partit Popular perquè no n'ha assumit les responsabilitats.

En Podem creuen que la justícia desmuntarà la que considera "fal·làcia del PP" quan dien que l'accident era "inevitable", i des de Ciutadans afirmen que és hora que parle la justícia.

També et pot interessar

stats