Alfons Domínguez, alcalde d’Alzira: “Hi haurà continuïtat. Donarem una espenta en educació i habitatge i reforçarem la política ecològica”

El nou primer edil assegura que, en principi, no es plantejava pactar amb el partit que integren exmembres del PP, UCIN, però ara té “confiança” en el pacte amb ells i el PSPV

Alfons Domínguez, alcalde d'Alzira per Compromís, a les portes del consistori durant la intervenció en 'Les notícies del matí' / À Punt NTC

Assegura que el pacte de govern que finalment ha tancat, amb el PSPV i Unió de Ciutadans Independents (UCIN), no era la primera opció que es plantejava per a formar govern, però finalment han pactat amb aquestes dues forces, amb les quals assegura “tindre bona confiança”. Així ho ha reconegut durant la intervenció en Les notícies del matí, Alfons Domínguez, alcalde d’Alzira (Ribera Alta) des de dissabte per Compromís.

La força política que lidera va aconseguir sis regidors en les urnes el 28 maig, tres menys que en la legislatura anterior, quan ja va conformar govern amb el PSPV. Els resultats electorals obligaven a Domínguez, si volia aconseguir la vara de comandament, a pactar amb la resta de forces que havien aconseguit representació municipal.

Amb els quatre regidors socialistes, encara li faltava un regidor per a assolir la majoria absoluta necessària d'onze regidors, suport que finalment ha trobat en els dos edils d’UCIN, una força de nova creació impulsada per un exregidor del PP, que va marxar d’aquesta formació i va passar per Vox disconforme amb el cap de llista que, a parer seu, imposava la direcció del partit.

Inicialment, Domínguez ha reconegut que la seua intenció no era pactar amb UCIN, però finalment ha tancat un pacte de govern, que també integra el PSPV, i ha donat dues regidories a aquesta formació, que ha esdevingut clau per a decantar el govern municipal cap a l’esquerra.

“L'acord, no havíem pensat que fora aquest en un principi, però segons van evolucionar les negociacions, vam arribar a aquest acord, un bon acord. Tinc una confiança bona en les altres dues forces, perquè ha sigut acord sobre objectius”, exposava Domínguez.

Polítiques verdes com a eix

Així les coses, la nova corporació té previst adoptar una línia continuista amb la política de l’exalcalde, també de Compromís, Diego Gómez, com ha reconegut Domínguez durant la intervenció. Per aquesta raó, el govern alzireny mantindrà els “avanços” culturals, de polítiques socials i mediambientals iniciades per l’anterior govern de Compromís.

A més, i segons ha avançat Domínguez sense donar detalls, “els serveis socials i les polítiques inclusives es mantindran, però a més hi haurà una espenta en l’apartat cultural, d’educació i en els serveis d’habitatge”. En clau ambiental, àrea que gestionarà el mateix alcalde, es “reforçarà la política ecològica que es feia al municipi”.

També et pot interessar

stats