Es presenta una guia dels monuments “que els teus fills ja no veuran”

Al nostre territori hi ha 70 monuments en alt risc de desaparició, per falta de conservació o protecció legal

El monestir de la Murta d'Alzira, un dels monuments valencians en greu perill per abandonament / À Punt NTC

S'acaba d'editar la primera guia que recorre l’estat espanyol a través dels monuments que estan en perill de desaparició. 101 monumentos que tus hijos ya no verán descobreix el patrimoni històric i arquitectònic que ha caigut en l'oblit.

L’impopular recorregut fa parada a casa nostra. El pantalà del Port de Sagunt, el monestir de la Murta a Alzira, l'ermita de Santa Bàrbara a Onda, el Palau de Rubalcava a Oriola o la Colònia de Santa Eulàlia a Saix són alguns dels tresors valencians que han estat oblidats per les administracions durant dècades.

Raquel Álvarez, autora de la guia i historiadora de l’art, afirma que aquesta publicació naix amb l'objectiu de conscienciar la ciutadania, ja que aquests monuments “han arribat a l’abandó, a causa de la falta de conservació o per falta de protecció legal”.

Álvarez és també delegada a la Comunitat Valenciana de l’associació Hispania Nostra, que vetla per la defensa i salvaguarda del patrimoni cultural i natural, encarregada d’elaborar la llista roja del patrimoni espanyol que recull 1.183 béns culturals en perill, 70 dels quals es troben a les nostres comarques.

Amb aquesta iniciativa l’autora adverteix que “si no es conversa aquest llegat, difícilment les generacions futures podran entendre com hem arribat fins ací”

També et pot interessar

stats