Albares diu que "Espanya no s'amaga" davant la situació crítica que viu Ucraïna

El ministre d'Afers exteriors ha insistit que continua havent-hi marge per al diàleg amb Rússia

Militars ucraïnesos a una posició de defensa a la ciutat de Donetsk
Militars ucraïnesos en una posició de defensa a la ciutat de Donetsk / Reuters

El ministre d'Afers exteriors, UE i Cooperació, José Manuel Albares, ha assegurat que "Espanya no s'amaga" davant la crisi que enfronta Rússia i Ucraïna, al mateix temps que ha insistit que continua havent-hi marge per al diàleg.

En un desdejuni informatiu organitzat per Europa Press, ha assegurat que "en aquests moments de tanta tensió en el món per la covid i per la situació tan crítica que es viu a Ucraïna, Espanya no s'amaga i el govern actua com volen els espanyols". Espanya "és un país que aposta pel diàleg i la democràcia", ha afegit.

Així mateix, ha reconegut que davant l'actual crisi entre Rússia i Ucraïna la comunitat internacional està "contenint la respiració" però ha insistit a continuar apostant per la via del diàleg per a aconseguir la desescalada. "Però diàleg no és negociació", ha recalcat.

Així mateix, ha advertit que és "inacceptable" pretendre "tornar arrere" a l'època en la qual "un país dictava a un altre quin esquema de seguretat podia tindre, o qui podia ser membre d'una organització determinada". "No és així com s'ha aconseguit la pau i el progrés a Europa", ha subratllat.

Europa "és progrés i pau" i els europeus han deixat clar que estan units en aquesta crisi, ha sostingut Albares, que ha aprofitat per a llançar un missatge, dirigit tant a Rússia i en menor mesura als Estats Units, que el futur del continent "no es pot decidir sense nosaltres els europeus".

També et pot interessar

stats