Albares adverteix de sancions "massives" si Rússia usa la força a Ucraïna

Considera "inacceptable" la decisió de reconéixer la independència de Donesk i Lugansk i una violació de la sobirania i la integritat territorial d'Ucraïna

El ministre Albares en una imatge d'arxiu
El ministre d'Afers Estrangers, José Manuel Albares, en una imatge d'arxiu / Twitter: @jmalbares

El ministre espanyol d'Afers Estrangers, Unió Europea i Cooperació, José Manuel Albares, va advertir aquest dimarts de sancions "massives" per part de la Unió Europea contra Rússia si utilitza la força contra Ucraïna.

"Si Rússia arribara a usar la força contra Ucraïna, les sancions seran massives i Espanya serà solidària amb la resta dels seus socis europeus", ha afirmat Albares en unes declaracions prèvies a una reunió de ministres de la UE que estudiarà la imposició de sancions a Moscou.

El ministre considera "una escalada inacceptable" la decisió del president rus de reconéixer la independència dels territoris de Donesk i Lugansk, "i sobretot una violació de la sobirania i la integritat territorial d'Ucraïna i de la legalitat internacional".

Albares ha assegurat que la reunió informal amb els seus homòlegs de la UE que comença a les 15:00 hores a París servirà per a establir les bases de les decisions que s'adopten com a resposta a aquesta "agressió" i que seran aprovades definitivament en un pròxim Consell formal.

Encara que no va voler desgranar quin tipus de sancions seran adoptades, sí que va recalcar la unitat dels Vint-i-set en aquesta situació perquè "el que està en joc és la pau a Europa i l'orde que va sorgir després de la Segona Guerra Mundial".

El ministre, que dimecres compareixerà a petició pròpia en la comissió d'exteriors del Congrés, ha dit que "Espanya farà sentir la seua veu amb força" i contribuirà a l'ajuda humanitària, no militar, que la UE ha oferit a Ucraïna.

També et pot interessar

stats