La reunió de la Generalitat, ajuntaments i asseguradores pels bous al carrer es trasllada a dijous

El Consell evita pronunciar-se sobre les assegurances dels bous i apel·la a l'autonomia municipal

Un home participa en una activitat taurina / À Punt NTC

La reunió en què la Generalitat mediarà entre ajuntaments i asseguradores per a buscar una solució a les assegurances dels bous al carrer no es farà aquest dilluns, com estava inicialment previst, sinó que s'ha traslladat al dijous. Ajuntaments com el de Massamagrell (Horta Nord) estan pendents del resultat d'eixa reunió per decidir què fan amb la celebració dels bous al carrer.

Aquest divendres, la vicepresidenta del govern valencià, Aitana Mas, quan li han preguntat si la Generalitat podria cobrir la part de les assegurances dels bous al carrer, ha reiterat que el Consell sempre ha apel·lat a l'autonomia municipal i en aquest cas torna a fer-ho.

La portaveu de l'executiu valencià s'ha pronunciat així en la roda de premsa posterior al ple del Consell, preguntada sobre si la Generalitat podria replantejar la seua negativa a assumir la part d'aquestes assegurances que no cobreixen els Ajuntaments, després d'un estiu en el qual han mort huit persones en aquests actes.

Respecte a la proposta d'alguns alcaldes de crear una mútua entre les Diputacions per a cobrir aquestes assegurances, la vicepresidenta ha considerat que això hauran de parlar-ho i decidir-ho aquelles institucions i que el Consell no es pronunciarà sobre aquesta negociació.

En aquest sentit, la vicepresidenta de la Diputació de València, Maria Josep Amigó, de Compromís, ha afirmat en declaracions a À Punt que "les diputacions estan per a moltes coses, però no per a col·laborar amb les assegurances dels bous al carrer, que al final són associacions particulars que no tenen res a veure amb el benefici de la ciutadania, dels veïns i veïnes dels nostres pobles".

D'altra banda, el president del Partit Popular, Carlos Mazón, quan li han preguntat sobre l'augment de morts en els bous al carrer, ha demanat que "no s'utilitze la demagògia ni les desgràcies per a intentar fer política i desenvolupar prejudicis" i ha defensat "reforçar la seguretat, oferir una bona informació i fer prevenció".

Mazón ha criticat el govern del Botànic perquè, segons ha dit, "no són capaços de tindre un criteri unitari en un assumpte tan nostre i tradicional".

Aquest dimarts, el president de la Diputació d'Alacant es reunirà amb les associacions taurines de les comarques del sud per tal d'"escoltar el sector i conéixer les seues necessitats".

També et pot interessar

stats