Aitana Mas es reivindica com a candidata a síndica de Compromís

Papi Robles, l'aposta de Més, el partit majoritari en la coalició valencianista, es convertirà previsiblement en la successora de Fran Ferri aquest dimarts

Foto de família del grup parlamentari de Compromís a les Corts
Foto de família del grup parlamentari de Compromís a les Corts / @AitanaMas (Twitter)
08 de gener 2022 - 19:16

Aitana Mas, portaveu adjunta de Compromís a les Corts, s'ha reivindicat aquest dissabte com a candidata a la sindicatura de la coalició valencianista davant les càmeres d'À Punt NTC. D'aquesta manera, Mas ha fet valdre la seua tasca com a número dos de Ferri els darrers tres anys.

"Em vaig presentar a les primàries per a encapçalar aquest projecte a Alacant i les vaig guanyar, podria liderar-ho si així ho consideren els meus companys i companyes", ha assegurat la portaveu adjunta i membre d'Iniciativa del Poble Valencià.

Mas ha emfasitzat que no ha canviat la seua postura respecte a allò que va dir després de l'anunci del fins ara síndic d'abandonar la primera línia política i que continua a disposició del grup parlamentari.

Aquestes declaracions es produeixen després que l'executiva de Més Compromís, partit majoritari en la coalició, haja anunciat que Vicent Marzà continuarà com a conseller d'Educació, Cultura i Esport, i que no postularà el càrrec.

La formació sobiranista ha apostat per la diputada Papi Robles per a ocupar el lloc que deixa la marxa de Fran Ferri. Amb l'entrada de Robles es mantindria l'equilibri territorial, ja que Ferri també es va presentar a la llista de la província de València. Des de Més també han emfasitzat el fet que la diputada fora la més votada en les primàries. Cal recordar que aquest partit té una majoria de diputats dins del grup parlamentari.

Pel que fa a Bloc i País (BiP), corrent nacionalista de Més, han expressat a les xarxes socials "malestar" per la decisió de l'executiva. Consideren que s'ha vetat la portaveu adjunta Mònica Àlvaro, membre de BiP, i critiquen que s'haja filtrat la decisió "sense tindre en compte el grup parlamentari".

La persona al capdavant de la sindicatura serà triada en una reunió del grup de Compromís a les Corts dimarts que ve, a les 13:00 hores, uns dies abans que Ferri deixe l'acta, com va anunciar abans de Nadal, per a tornar al seu àmbit professional.

També et pot interessar

stats