Marzà continuarà com a conseller d'Educació i no substituirà Fran Ferri: "El moment que vivim m’ha fet pensar que el millor era continuar"

Així ho ha decidit aquest divendres Més Compromís, que ha proposat la diputada Papi Robles per a succeir Ferri

q talls marza ok

Més Compromís ha acordat aquest divendres que Vicent Marzà continue com a conseller d'Educació, Cultura i Esport i no es postule com a substitut de Fran Ferri al capdavant del grup de Compromís a les Corts, càrrec de síndic per al qual han optat per la diputada Papi Robles.

Així ho ha establit la permanent de l'executiva de Més Compromís (antic Bloc) en una reunió en la qual ha participat el mateix Marzà. El nou síndic serà triat en una reunió del grup de Compromís a les Corts dimarts que ve 11, a les 13:00 hores, uns dies abans que Ferri deixe l'acta, com va anunciar abans de Nadal, per a tornar al seu àmbit professional.

El partit ha considerat que la situació de la pandèmia, la vacunació infantil i la tornada a les aules després de Nadal en plena sisena ona de coronavirus l'obliguen a continuar per responsabilitat" al capdavant del departament d'Educació, expliquen des de Més Compromís.

Segons aquestes fonts, la possibilitat de Marzà com síndic a les Corts estava sobre la taula des d'un primer moment i tenia punts positius i negatius, per la qual cosa l'han estudiat "llargament" en la reunió fins a acordar que continuara al capdavant de la Conselleria i no hi haguera una remodelació del govern del Botànic.

A partir d'ací, Més Compromís ha analitzat quin dels seus diputats és el més idoni com síndic i ha triat Papi Robles per ser la que més suport va obtindre en les primàries de 2019 ―després del president de les Corts, Enric Morera, i el mateix Ferri― i per a mantindre l'equilibri provincial amb un representant de València al capdavant del grup.

Marzà: “El moment que vivim i la situació de responsabilitat m’ha fet pensar que el millor era continuar com a conseller”

En declaracions a À Punt Notícies, el conseller Vicent Marzà ha agraït la confiança depositada per Més Compromís per a proposar-li ser síndic a les Corts i ha explicat que després de reflexionar sobre el moment actual i sobre la situació de responsabilitat al capdavant de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esports, ha valorat que el millor era continuar en el càrrec actual. 

“El moment que vivim i la situació de responsabilitat m’ha fet pensar que el millor era continuar com a conseller i fer front a la situació de la pandèmia i continuar treballant per a millorar el país des de la conselleria”, ha dit Marzà.

El conseller ha considerat que l’espai com a síndic a les Corts és un lloc “més tranquil i que no desgasta tant” com estar al capdavant de la conselleria, on ja està des de fa vora set anys, però que “canviar de persona en el moment en què estem no és convenient”. 

També et pot interessar

stats