Aitana Mas: "Si Colomer no se sent còmode en els acords del Botànic, haurà de prendre les seues decisions"

La vicepresidenta del Consell i titular d'Igualtat insisteix en el compromís de retornar el càrrec a Mónica Oltra si es resol favorablement la investigació judicial

Mira l'entrevista completa en 'Les notícies del matí'

Ha complit tres setmanes al capdavant de la vicepresidència del Consell i de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, però Aitana Mas té la sensació que ja han passat deu anys. Un temps d’aprenentatge intens, segons ha explicat a Les Notícies del Matí, en què ha hagut de gestionar alguna crisi. La més recent, el nou informe que el secretari autonòmic, Francesc Colomer, ha presentat contra la taxa turística. "Si el senyor Colomer no se sent còmode en els acords del Botànic, haurà de prendre les pròpies decisions, com va dir ell", ha afirmat Mas recordant que el secretari autonòmic va insinuar que renunciaria a l'abril si l'impost s'activava. "No hi ha discrepàncies en la taxa turística al Consell. Hi ha un espai de discrepància en el PSOE, sembla que en els temps d'aplicació", ha explicat Mas, que ha recordat que la taxa ha sigut pactada i refrendada en els acords del tripartit, que no s'activarà fins al pròxim any, per la moratòria vigent, i que és d'aplicació voluntària per part dels ajuntaments.

La vicepresidenta del Consell també ha insistit que tornarà el càrrec a l'antecessora, Mónica Oltra, si es resol favorablement la investigació judicial sobre els abusos de l'exmarit a una menor tutelada, per la qual declararà en el jutjat el 19 de setembre. "Si Mónica resol [favorablement] el tràmit judicial, el càrrec està a la seua disposició" ha assegurat Mas, i ha insinuat que seria de justícia perquè Oltra "ha posat l'ànima i el cor" per a construir l'actual sistema de serveis socials.

No hi ha discrepàncies en la taxa turística al Consell. Hi ha un espai de discrepància en el PSOE, sembla que en els temps d'aplicació

Mas ha augurat una política continuista respecte de la d'Oltra, recordant la pressió del calendari i el final de la legislatura. "Soc realista i no generaré expectatives que no podré complir. Ara toca aterrar polítiques que s’han fet, perquè són bones", ha dit.

Aitana Mas també s'ha pronunciat sobre els últims casos de presumptes abusos a centres sota la seua jurisdicció, que afecten una menor de 17 anys i diverses dones d'un centre per a malalts mentals d'Elda. Mas ha explicat que les possibles víctimes estan protegides i els suposats responsables han sigut apartats, en aplicació del protocol, i que ara que toca és "esperar que les investigacions concloguen". En aquest sentit, ha llançat una crítica contra la bancada de l'oposició, i particularment a la portaveu del PP, Elena Bastidas, que li va exigir "demanar perdó". L'ha advertida sobre l'ús de casos concrets "per un rèdit electoral i muntar un circ mediàtic", que segons ha explicat va en contra de la seua manera de fer política.

Si Mónica resol el tràmit judicial, el càrrec està a la seua disposició

La consellera d'Igualat i Polítiques Inclusives ha descrit com "un accident" l'ofegament d'una pacient del Centre d'Atenció a Persones amb Discapacitat Psíquica Santa Faç, a Alacant, amb l'embolcall d'una magdalena que havia "furtat", un cas que va ocórrer en maig però ha transcendit en els últims dies. "És un accident, però això no vol dir que no s’hagen de reforçar les mesures. Hem enviat la inspecció perquè valore el treball de l’empresa i entre tots ajudem a millorar els controls i evitar que aquestes coses passen", ha explicat a la ràdio d'À Punt.

Estem disposats a establir relacions amb Sumar. A primers de setembre tindrem la visita [de Yolanda Díaz] i estem expectants

Pel que fa a la situació del tripartit, ha dit que les relacions personals amb Puig "són excel·lents" i ha destacat que l'ha sorpresa "el bon rotllo" que hi ha al ple del Consell, i que segons ha declarat "no es correspon amb la imatge que a vegades ix en premsa".

I sobre una eventual integració de Compromís en la plataforma Sumar, que impulsa la ministra de Treball Yolanda Díaz, ha dit que si bé coincideixen en els eixos bàsics, esperaran al fet que es concreten en propostes i línies d'acció, abans de prendre cap decisió. "Estem disposats a establir-hi aquestes relacions. I a primers de setembre tindrem la visita [de Díaz o altres responsables]. Estem expectants a veure com avança la plataforma" ha explicat.

Del seu futur com a possible candidata de Compromís assegura que no hi ha res decidit ni abordat, ja que encara està aterrant en les múltiples responsabilitats que li atorguen el triple vessant com a vicepresidenta, portaveu i consellera. "Ara mateix visc al dia, estic centrada en la conselleria, i no és un moment, seria una imprudència amb la tasca que hi ha", ha declarat.

També et pot interessar

stats