Aitana Mas i Alberto Ibáñez, nous portaveus d'Iniciativa del Poble Valencià

Mónica Oltra ha encetat el sisé congrés general de la formació ecosocialista amb un discurs antibel·licista i ha fet valdre la coalició Compromís

La portaveu adjunta de Compromís a les Corts, Aitana Mas i l’exsecretari autonòmic d’Igualtat Alberto Ibáñez
La portaveu adjunta de Compromís a les Corts, Aitana Mas, i l’exsecretari autonòmic d’Igualtat, Alberto Ibáñez / Iniciativa del Poble Valencià

La portaveu adjunta de Compromís a les Corts, Aitana Mas i l'exsecretari autonòmic d'Igualtat Alberto Ibáñez seran els nous portaveus d'Iniciativa del Poble Valencià.

A les 13:00 hores d'aquest dissabte ha finalitzat el període de formalització de candidatures i només s'ha presentat la formada per Mas i Ibáñez. A partir de les 18:00 hores ha començat la votació, emmarcada dins del sisé congrés general d'Iniciativa del Poble Valencià, i ambdós s'han convertit en els màxims representants d'aquest partit ecosocialista membre de la coalició Compromís, amb 156 vots a favor, 39 en contra i 9 abstencions.

La vicepresidenta del Consell i cara més visible de la formació, Mónica Oltra, ha encetat la jornada amb un discurs antibel·licista en què contrasta la idea de pàtria "que trau els tancs al carrer" amb el lema del congrés, "Construir màtria".

"No només diem no a la guerra, diem no als exèrcits i no a les armes, les úniques bales que no maten són les que no existeixen", ha remarcat Oltra, que ha marcat com als grans reptes de futur la lluita contra el canvi climàtic i les desigualtats.

La líder d'Iniciativa del Poble Valencià ha finalitzat la seua intervenció assegurant que Compromís és el millor que els ha passat als valencians i valencianes en aquest segle i que cal cuidar i enfortir aquesta ferramenta política que ha garantit el canvi.

En el conclave han intervingut membres d'altres organitzacions i partits d'esquerres com Intersindical Valenciana, UGT, CCOO, Més Compromís, Verds-Equo, Podem, EUPV i el PSPV. També s'han reproduït missatges de formacions com Més Madrid, En Comú Podem, UPL, Geroa Bai i Moviment per la Dignitat i la Ciutadania a Ceuta.

La vicepresidenta segona del govern espanyol i ministra de Treball i Economia Social, Yolanda Díaz, que recentment ha anunciat que "aquesta primavera"” iniciarà un procés d’"escolta activa" per a llançar el seu projecte polític, ha elogiat la formació a les xarxes i l'ha qualificada de "font d'inspiració i esperança".

Pel que fa al projecte de Díaz, la vicepresidenta del Consell i líder d’Iniciativa, Mónica Oltra, ha remarcat aquesta setmana que la primavera és un “moment bonic de l’any” per a intentar tancar la bretxa “més enllà d’allò que s’entén per interessos de partit i situar les persones en el centre de la política”. 

També et pot interessar

stats