Acord imminent dels pressupostos de la Generalitat

Els comptes podrien presentar-se dimecres que ve en un ple extraordinari del Consell

q pressupostos dissabte

La comissió que negocia els comptes públics valencians, amb representants de les tres forces del Botànic, PSPV-PSOE, Compromís i Unides Podem, treballa aquest dissabte a un ritme frenètic per tal d'aconseguir un acord d'última hora dels pressupostos de la Generalitat. Un acord que arribaria dins del termini i en la forma escaient, abans de la data límit d'aquest diumenge.

D'acord amb el que ha pogut saber À Punt, a hores d'ara s'estan intensificant aquestes negociacions i tancant els últims detalls i tot fa preveure que dimecres es convocarà un ple del Consell extraordinari en què es donaran a conéixer els comptes públics definitius.

El cap del Consell, Ximo Puig, s'ha mostrat convençut aquest dissabte a la Fira de Tots Sants de Cocentaina que hi haurà pressupostos per a 2022. Per al president "és responsabilitat del Consell elaborar els pressupostos" i en eixe marc assegura que s'aconseguirà tindre comptes per a l'any vinent.

Pel que fa a la vicepresidenta i portaveu del Consell, Mónica Oltra, ha recordat que els terminis no són rellevants i que el que importa és aconseguir un "bon pressupost".

El vicepresident segon Héctor Illueca, assegura que Unides Podem no té línies roges a l'hora de negociar amb els socis, però que esperen que PSPV-PSOE i Compromís tampoc no en tinguen. Dels nous comptes, Illueca espera que siguen expansius i que garantisquen que no hi haja cap retallada en serveis públics fonamentals.

Aquest és precisament un dels esculls: ajustar retallades que cap conselleria vol assumir. Això i quadrar els ingressos, enguany marcats pels fons de resiliència, i les despeses.

També et pot interessar

stats