Mazón creu que el Botànic fa teatre per a provocar eleccions anticipades

En la presentació de la proposta fiscal del seu partit davant de l'Associació d'Autònoms s'ha queixat que el Govern d'Espanya pense en pujar les quotes d'autònoms en el pitjor moment

Carlos Mazón amb el president d'ATA-CV Alberto Ara
Carlos Mazón amb el president d'ATA-CV Alberto Ara / Europa Press

El president del PPCV, Carlos Mazón, ha criticat el que considera un "guirigall" del tripartit del Botànic" (PSPV-Compromís-Unides Podem) i es pregunta "si és un teatre o una posada en escena per a provocar una ruptura i convocar eleccions anticipades".

Així ha reaccionat al fet que el ple del Consell no haja aprovat el projecte de pressupostos autonòmics de 2022 com marca el calendari, ja que la comissió negociadora continua treballant en els comptes.

En declaracions després de presentar la seua proposta de reforma fiscal a l'Associació de Treballadors Autònoms (ATA) ha explicat: "Assistim, de nou, al guirigall del tripartit d'esquerres de la Generalitat Valenciana. No sabem si volen posar la taxa turística o si és un esglai. No sabem si volen posar un impost a les begudes ensucrades o és un altre esglai", ha enumerat Mazón.

Així, en matèria d'impostos, el popular ha denunciat la pressió fiscal a la qual estan sotmesos els autònoms i ha defensat la reforma que proposa la seua formació com una locomotora per a la creació d'ocupació a la Comunitat Valenciana. Segons ha afirmat, els autònoms han de ser una de les prioritats, ja que "és moment de posar en marxa mesures fiscals agressives per anar recuperant l'ocupació".

En l’àmbit nacional, el també president de la Diputació d'Alacant s'ha queixat que "el Govern d’Espanya “va en contradirecció” per preveure, explica, “una pujada de les quotes dels autònoms en el pitjor moment". Mazón també ha advertit que pujar "l'impost de matriculacions, eliminar les desgravacions pels plans de pensions, el preu de la llum i del gas són totes mesures que afecten directament l'economia familiar i sobretot les de les pimes i autònoms".

 

L’Asociació d’Autònoms donarà suport a “qualsevol” baixada d’impostos

El president d'ATA-CV, Alberto Ara ha assenyalat que a la Comunitat Valenciana hi ha encara 25.000 autònoms en la prestació per cessament d'activitat: "En l’EPA (enquesta de població activa) hi ha hagut una mortalitat de 50.000 autònoms i la situació és difícil perquè, quan encara no estem recuperats de la pandèmia, ens ha vingut la pujada d'un 44% de l'energia i d'un 23% del combustible". 

Davant aquesta situació, ha promés que els autònoms faran costat a "qualsevol reforma que propose una reducció d'impostos i un suport a un col·lectiu que és baula més feble de la cadena productiva d'aquest país".

També et pot interessar

stats