Acaba el termini d’al·legacions al decret llei que regularà els VTC a la Comunitat Valenciana
Ara el text se sotmetrà a un informe de l'Advocacia, últim pas abans que s'aprove, que podria no concretar-se en aquesta legislatura.
Aquest divendres conclou el termini per a presentar al·legacions al decret llei que regularà els VTC a la Comunitat Valenciana. Ara el text se sotmetrà a un informe de l'Advocacia, últim pas abans de la seua aprovació.
Així, s’ha complit el termini de 10 dies que es va donar a les parts interessades per a presentar les seues aportacions al decret. L'esborrany es va enviar a les diferents conselleries, associacions del taxi i dels VTC, als sindicats CCOO i UGT, a la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana (CEV), a la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP) i a les organitzacions de consumidors UCE i AVACU.
Una vegada sotmès a l'informe de l'Advocacia, el decret es pot remetre a la Diputació Permanent de les Corts per a la seua validació definitiva. Això sí, la Conselleria de Vertebració del Territori no ha pogut assegurar-ne l'aprovació dins d'aquesta legislatura.
El projecte de decret se centra en la regulació dels serveis de transport interurbà que realitzen els VTC que són de la seua competència, mentre que permet que els ajuntaments regulen, ordenen i intervinguen en els serveis urbans.
La regulació estableix un període mínim de 15 minuts entre el moment de la sol·licitud del servei i el seu inici, un període que els ajuntaments poden incrementar en l'àmbit urbà si així ho consideren necessari. A més, no es permet la captació dels vehicles que circulen per les vies públiques a la recerca de clients ni tampoc la geolocalització.
Així mateix, els cotxes hauran de tindre menys de 10 anys i, si se substitueixen, hauran de ser menys contaminants i canviar-se per cotxes ecològics.
Actualment, a la Comunitat Valenciana existeixen 4.686 llicències de taxi per 373 llicències de VTC.