Acaba sense acord la primera reunió entre el PSOE i Unides Podem sobre la reforma laboral

Els socialistes la qualifiquen de “constructiva”, mentre que des d’UP s’emplacen a seguir negociant per no haver-hi consens

La portaveu del Grup Socialista, Adriana Lastra, i la d'Units Podemos, Ione Belarra
La portaveu del grup socialista, Adriana Lastra, i la d'Unides Podem, Ione Belarra / Europa Press

El PSOE i Unides Podem no han aconseguit tancar un acord aquest dilluns sobre com escometre la reforma laboral i s'han emplaçat a seguir parlant, pel que la crisi oberta entre els socis sobre un assumpte que tots dos consideren fonamental segueix sense resoldre's.

Mentre que el PSOE ha afirmat que la reunió ha sigut "constructiva", amb "bon to" i que s'han emplaçat a continuar parlant, des d'Unides Podem han sigut més explícits i han assegurat que serà necessari continuar negociant “atés que, de moment, no hi ha un consens” sobre la reforma laboral.

La reunió, que ha durat al voltant de dues hores, s'ha celebrat a petició d'Unides Podem, després de denunciar el divendres les "ingerències" que, al seu judici, està protagonitzant el Ministeri d'Assumptes Econòmics de la vicepresidenta primera, Nadia Calviño, en un assumpte que, fins ara, ha gestionat la vicepresidenta segona i ministra de Treball, Yolanda Díaz.

No obstant això, tot el PSOE, començant pel mateix president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha argumentat que, en tractar-se d'un assumpte tan rellevant, requereix la implicació de l'executiu "en el seu conjunt". Per això, pretenen asseure un representant del Ministeri d'Economia en la taula del diàleg social.

La taula de seguiment de coalició es va crear al principi de la legislatura, com a part de l'acord, amb l'objectiu precisament de llimar les diferències que sorgiren entre el PSOE i Unides Podem i gestionar les discrepàncies. Des de llavors s'ha reunit només tres vegades de manera oficial: el febrer de 2020, per a constituir-se; el març de 2020; i el juliol de 2020. A més, el gener de 2021 es va produir una reunió de coordinació entre els socis de coalició, encara que no sota aquest format.

També et pot interessar

stats