Més de 600 professionals i sis helicòpters addicionals treballaran aquest estiu contra els incendis

Entre juliol i setembre es reforçarà la vigilància aèria i terrestre de la superfície forestal i s'afegiran mitjans aeris del Ministeri

Incendi forestal de Begís
Incendi forestal de Begís en una imatge d'arxiu / Biel Aliño (Efe)

Entre juliol i setembre es reforçarà la vigilància aèria i terrestre de la superfície forestal de la Comunitat Valenciana i es disposarà de mitjans aeris del Ministeri de Transició Ecològica i Repte Demogràfic. A més, s'incrementaran les mesures dissuasives entre la població.

Com a novetat, les unitats helitransportades del Servei de Bombers Forestals disposaran de sis helicòpters més, que s'afegiran als que hi ha durant tot l'any, per la qual cosa es dupliquen els recursos aeris dels quals disposaven aquestes unitats fins al moment.

José María Ángel, secretari autonòmic de Seguretat i Resposta a les Emergències, ha indicat que la Generalitat “disposarà d'un operatiu diari compost per més de 600 professionals dedicats a la prevenció i extinció d'incendis forestals”.

El dispositiu previst està format pel personal tècnic en Emergències i pel Servei de Bombers i Bomberes Forestals de la Generalitat, que comptaran amb 40 autobombes i 18 mitjans aeris. A més, el KAMOV, un recurs aeri de gran capacitat i eficàcia, estarà actiu a la Comunitat Valenciana fins al pròxim 16 d'octubre.

Per part seua, el Servei de Prevenció d'Incendis de la Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica mobilitzarà personal tècnic forestal, agents mediambientals, personal en els observatoris fixos, unitats de prevenció, a més de les centrals de prevenció d'incendis i un equip de suport.

A aquest dispositiu se sumaran els efectius dels consorcis provincials de bombers i els bombers municipals, a més de les forces i cossos de seguretat de l'Estat, que mantindran les dotacions als parcs i, en cas que la previsió meteorològica siga favorable a la propagació d'incendis forestals, es reforçaran els torns de vigilància.

Ángel ha destacat la importància d'anticipar-se a situacions de risc i demana a la ciutadania la seua màxima implicació: “si veuen fum o foc que telefonen a l'1-1-2 per a donar una resposta immediata a l'emergència amb la intenció d'evitar un gran incendi”.

El secretari autonòmic ha afegit que, encara que són molts els mitjans humans i materials que es mobilitzen per a defendre les muntanyes i espais naturals contra el foc “hem de ser conscients de la importància de la col·laboració de tota la ciutadania”.

El responsable de Seguretat i Emergències ha animat a la població “a seguir els consells i recomanacions a través dels canals oficials de l'1-1-2, entre els quals hi ha el compte de Twitter i l'aplicació d'avisos 1-1-2 en la qual es pot fer un seguiment en temps real del nivell de risc d'incendis”.

També et pot interessar

stats