El 60% dels pressupostos de l'Estat a la Comunitat Valenciana es destinen al ferrocarril

El corredor mediterrani, els trens de rodalia o l'AVE s'emporten les partides més importants, amb més de 600 milions d'euros.

El ferrocarril representa més de la meitat de les inversions previstes a la Comunitat Valenciana
El ferrocarril representa més de la meitat de les inversions previstes a la Comunitat Valenciana / Renfe

El ferrocarril representa més de la meitat de les inversions previstes a la Comunitat Valenciana en el projecte de pressupostos de l'Estat. Dels 1.189,8 milions d'euros previstos, uns 700 milions corresponen a Foment.

El corredor mediterrani, els trens de rodalia o l'AVE s'emporten les partides més importants. Així, els comptes de l'Estat preveuen 308 milions per al pla de rodalies a la Comunitat Valenciana i vora 277 milions al corredor. A més, hi ha previstos 15 milions i mig d'euros per a la zona d'activitats logístiques del port de València.

Altres projectes hauran d'esperar

En canvi, projectes com ara l'ampliació de la circumval·lació de l'A-7 per Paterna, el tren entre Gandia i Dénia o el túnel passant de València hauran d'esperar a anys futurs, perquè en 2019 compten amb partides molt reduïdes. El Consell reconeix que hi ha partides a millorar.

D'altra banda, els pressupostos també arrepleguen, en una disposició addicional, que el deute del Consorci València 2007, l'entitat de la Copa de l'Amèrica, serà condonat.

Aportacions en cultura

Pel que fa a la cultura, el Palau de les Arts de València incrementa la dotació un 66 per cent en rebre un milió d'euros, però queda encara molt lluny de l'aportació estatal a recintes com el Teatro Real de Madrid, que rebrà vora 10 milions d'euros.

Per la seua banda, l'IVAM rebrà més de 260.000 euros i el Museu de Belles Arts, de titularitat estatal, 600.000, però queda pendent el projecte d'urbanització de l'entorn.

També et pot interessar

stats