Més de 580.000 persones ja han votat per correu per a les eleccions europees

És el doble que en els comicis del 2014, últims que van ser en les mateixes condicions que els actuals

582.000 han votat per correu a l'Estat espanyol
582.097 han votat per correu a l'Estat espanyol / Europa Press

Un total de 582.097 persones han votat per correu a l'Estat espanyol per a les eleccions europees d'este diumenge, el doble que el 2014, últims comicis que van ser en les mateixes condicions que els actuals, quan la cita electoral va ser únicament per a elegir els europarlamentaris.

Susana Crisóstomo, subsecretaria d'Interior, assegura que en estes eleccions s'han emés el doble de vots que en les eleccions del 2014. En concret, en les eleccions al Parlament Europeu del 25 de maig d'aquell any, un total de 282.172 persones van votar per correu.

Les dades actuals del vot per correu es comparen amb les de fa deu anys perquè la comparativa siga "homologable", ja que la cita electoral del 2019 per a les eleccions europees va coincidir a Espanya amb els comicis municipals i autonòmics.

A més, Correus ha detallat en una nota de premsa que s'han presentat 632.115 sol·licituds de vot per correu per a estes eleccions europees.

Crisóstomo ha indicat que, malgrat que quasi el doble de persones han votat més per correu, no es pot "aventurar l'efecte" sobre el nombre de votants finals. Ha apuntat que és "millor ser prudents" i esperar a tindre totes les dades després de la votació, que es començaran a conéixer des de les 23:00 hores.

També et pot interessar

stats