Les salutacions feixistes i el 'Cara al sol' en la marxa d'España 2000 podrien ser sancionables

El 12 d'octubre de 2020 dos persones que van participar en una altra manifestació de la formació ultradretana van ser multades per enaltiment del feixisme

q salutacions cara al sol

Vora 200 persones han marxat aquest dissabte per l'Albereda de València participant en una manifestació convocada pel partit d'extrema dreta España 2000 de 19:00 a 20:00 hores i en presència d'un fort dispositiu policial.

Durant la cloenda de l'acte s'han fet salutacions feixistes i s'ha cantat el Cara al sol, uns fets que podrien entrar dins del règim sancionador de la Llei 14/2017 de memòria democràtica valenciana d'acord amb els articles 39 i 40. La norma estableix multes de 2.000 a 12.000 euros per aquests tipus d'actes d'"exaltació o enaltiment del franquisme".

El govern del Botànic va multar amb 4.000 euros dos manifestants que el 12 d'octubre del 2020 participaren en una marxa convocada per España 2000 al barri de Benimaclet, a la ciutat de València, on exhibiren simbologia feixista.

El recorregut original de la marxa passava prop de l’acte "Altres polítiques", que ha reunit Yolanda Díaz, vicepresidenta segona i ministra de Treball; la presidenta d'Iniciativa del Poble Valencià i vicepresidenta de la Generalitat, Mónica Oltra; l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau; la líder de Més Madrid, Mónica García, i la portaveu del Moviment per la Dignitat i la Ciutadania a Ceuta, Fatima Hamed Hossain.

El Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) ha desestimat aquest divendres el recurs presentat per la formació ultradretana al canvi d'itinerari aplicat per la Delegació del Govern a la Comunitat Valenciana.

Els magistrats de la secció quarta de la sala del contenciós del TSJCV han considerat "prou motivada" la resolució en vista dels informes de Policia local i Policia Nacional, per la qual ha traslladat la marxa d'Espanya 2000 del barri del Carme al Passeig de l'Albereda.

En els informes s'exposa que l'itinerari proposat inicialment per l’organització transcorria per carrers estrets i per a vianants, en els quals podien trobar-se "grups d'ideologia contrària, amb el consegüent risc de pertorbació de l'ordre públic", segons assenyalen fonts del TSJCV.

A més, els documents policials indiquen que ja va haver-hi incidents en una altra manifestació convocada l'any passat per l'entitat d'extrema dreta.

També et pot interessar

stats