Zelenski reconeix que la situació a Bakhmut és "cada vegada més difícil"

Rússia acusa els Estats Units de preparar una provocació amb armes químiques a Ucraïna

Un soldat ucraïnés posa a punt un llançacoets antitancs a la regió de Donetsk (Ucraïna)
Un soldat ucraïnés posa a punt un llançacoets antitancs a la regió de Donetsk (Ucraïna) / Oleg Petrasyuk (Efe)

El president d'Ucraïna, Volodímir Zelenski, ha reconegut que la situació a Bakhmut, localitat estratègica de la regió de Donetsk assetjada pels russos des de fa setmanes, "s'està tornant cada vegada més difícil".

"L'enemic està constantment destruint tot el que puga usar-se per a protegir les nostres posicions, per a afermar-se i assegurar la defensa", ha afegit. "Els nostres guerrers que defensen el sector de Bakhmut són vertaders herois".

En el seu últim informe, l'Institut per a l'Estudi de la Guerra indica que les forces russes estan institucionalitzant a Bakhmut pràctiques d'assalt frontal utilitzades prèviament pel grup de mercenaris Wagner.

Aquestes pràctiques tenen un alt grau de desgast i "encara que poden aconseguir beneficis tàctics", en teoria no poden "contrarestar de manera efectiva els batallons ucraïnesos convencionals". Per la qual cosa és "poc probable que les forces russes assolisquen avanços operativament significatius ràpidament".

En el seu discurs, Zelenski ha aprofitat, una vegada més, per a reclamar als seus aliats occidentals avions de combat moderns que completen la labor de la seua força aèria.

Rússia acusa els EUA de preparar una provocació amb armes químiques

Per la seua banda, Rússia ha acusat els Estats Units i els seus aliats de preparar una provocació amb agents químics tòxics a Ucraïna. El comandant de les tropes de defensa radiològica, química i biològica de les Forces Armades de Rússia, tinent general Ígor Kiríl·lov, ha afirmat que els preparatius d'aquesta provocació "avancen a tota marxa".

Segons el militar, el dia 22 l'exambaixador estatunidenc a Rússia John Sullivan va afirmar en una conferència que "les tropes russes planegen utilitzar armes químiques" a la zona de l'operació militar especial. "Valorem aquesta informació com el propòsit dels Estats Units i els seus còmplices de dur a terme una provocació amb agents químics tòxics a Ucraïna", ha dit Kiríl·lov.

Així, ha agregat que una partida de substàncies químiques van arribar amb tren el dia 10 a Kramatorsk en setze caixes metàl·liques, la meitat de les quals marcades amb les lletres BZ i dues línies roges. Kiríl·lov ha explicat que aquesta denominació indica que l'agent químic, l'ús del qual està prohibit, provoca "psicosi aguda, pèrdua d'orientació, al·lucinacions i alteració de la memòria".

A més, ha assenyalat que es planeja subministrar a Ucraïna una gran partida de mitjans de defensa individual, que inclouen, entre altres, 600.000 vials d'antídot contra compostos organofosforats.

"El fet del subministrament simultani de substàncies químiques tòxiques i de mitjans de protecció contra elles evidencien un intent de dur a terme una gran provocació en l'ús de l'arma química psicotròpica BZ", ha recalcat el general rus.

També et pot interessar

stats