Zelenski reclama a Rússia diàleg per a "restaurar" la integritat d'Ucraïna

La crida arriba hores després de les imatges difoses pel Kremlin amb Vladímir Putin en un estadi ple en la celebració del huité aniversari de l'annexió de Crimea

El president d'Ucraïna demana diàleg

El president d'Ucraïna, Volodímir Zelenski, ha instar aquest dissabte a "restaurar la integritat territorial" del seu país després de 23 dies d'invasió russa. "Vull que tots m'escolten ara, especialment a Moscou. És hora de conéixer-nos. Temps de parlar. És hora de restaurar la integritat territorial i la justícia per a Ucraïna. En cas contrari, les pèrdues de Rússia seran tals que no tindrà diverses generacions per a ascendir", ha dit en un vídeo divulgat aquesta matinada.

La seua crida arriba hores després que el Kremlin va difondre divendres imatges del president rus, Vladímir Putin, donant-se un bany de masses en un estadi de Moscou, en un acte convocat per a celebrar el huité aniversari de l'annexió de la república ucraïnesa de Crimea.

La invasió russa d'Ucraïna va començar el 24 de febrer i durant els últims dies les negociacions entre Rússia i Ucraïna han avançat en la recerca d'un acord que permeta la retirada de les tropes russes, que mantenen l'ofensiva i els bombardejos, que continuen causant víctimes civils.

El president ucraïnés també ha fet referència a l'acte celebrat en un estadi de Moscou, al qual van assistir al voltant de 200.000 persones, segons el Ministeri de l'Interior rus. "Imagine's que hi ha 14.000 cadàvers i desenes de milers més ferits i mutilats al mateix estadi de Moscou. Ja hi ha tantes pèrdues russes per aquesta invasió", ha afegit.

Segons les autoritats de Rússia, més de 200.000 russos van donar suport divendres a l'"operació militar especial" a Ucraïna durant el multitudinari acte patriòtic, on es van cridar eslògans com "Per un món sense nazisme!", "Pel president!" i "Per Rússia!".

Sobre la invasió, Zelenski ha esmentat en el seu vídeo que aquest divendres va haver-hi set corredors humanitaris a Ucraïna. Sis a la zona de Sumi i un a la regió de Donetsk, i que més de 9.000 persones es van evacuar de Mariúpol. "En total, s'han rescatat més de 180.000 ucraïnesos durant els corredors humanitaris", ha assegurat.

També et pot interessar

stats