Cotxets buits com a símbol dels xiquets i xiquetes morts en la guerra d’Ucraïna

L'Ajuntament de Lviv ha col·locat 109 cotxets, un per cada xiquet o xiqueta assassinat des que va començar el conflicte

Cotxets buits a Lviv com a símbol dels xiquets i xiquetes morts a la guerra d’Ucraïna
Cotxets buits a Lviv com a símbol dels xiquets i xiquetes morts en la guerra d’Ucraïna / Efe

Mentre Ucraïna plora els seus morts, aquest divendres han alineat desenes de cotxets buits a la plaça central empedrada de la ciutat de Lviv per recordar els xiquets i xiquetes assassinats al país des de la invasió de Rússia.

L'Ajuntament de Lviv ha col·locat 109 cotxets en fileres ordenades, un per cada xiquet o xiqueta assassinat des de l'inici de la guerra, segons les autoritats ucraïneses. A més, durant la concentració, una xiqueta asseguda en un banc sostenia una xicoteta bandera d'Ucraïna.

Lviv, a l'oest d'Ucraïna, ha atret centenars de milers d'ucraïnesos que busquen refugi lluny de la primera línia de la guerra. "Recordeu els vostres fills quan eren xicotets i asseguts en cotxets com aquests", ha dit Zhuravka Natalia Tonkovyt, una ciutadana canadenca d'origen ucraïnés, dirigint-se a la ciutadania russa. 

Per primera vegada des que començà la invasió, l'exèrcit rus ha bombardejat aquesta nit la ciutat de Lviv. Ha sigut a l'aeroport i sembla un altre avís que la guerra pot estendre's a la part occidental d'Ucraïna, prop de les fronteres amb països de l'OTAN. 

També et pot interessar

stats