La Xina i la Unió Europea reprenen el diàleg per a enfortir les relacions econòmiques

El viceprimer ministre xinés i el vicepresident de la Comissió Europea han acordat més cooperació

El responsable de Comerç de la Unió Europea i el vicepresident primer de la Xina al iàleg d’alt nivell econòmic i comercial
El responsable de Comerç de la Unió Europea i el vicepresident primer de la Xina al iàleg d’alt nivell econòmic i comercial / Andres Martínez Casares

La Xina i la Unió Europea han acordat aquest dilluns “enfortir” les seues polítiques macroeconòmiques en el context del desé diàleg d’alt nivell econòmic i comercial a Beijing. Les dues parts han acordat crear grups de treball per a debatre la reforma de l’Organització Mundial del Comerç i els xinesos han reclamat la firma de l’acord bilateral d’inversió, congelat el 2022.

Des de la part xinesa, el viceprimer ministre He Lifeng ha anunciat que el seu país està preparat per a “expandir la importació de productes de la UE”, però també ha assenyalat que espera que la Unió no pose impediments a la importació dels seus productes d’alta tecnologia.

A la reunió han acudit el vicepresident de la Comissió Europea i el responsable de Comerç, Valdis Dombrovskis, que ha incidit que la Xina i la Unió Europea són “dos actors clau i tenim responsabilitats davant del canvi climàtic, i per això hem de millorar la cooperació en aquest front”.

Dombrovskis es troba a la Xina per a una visita de quatre dies que ha inclòs el desé diàleg d'alt nivell econòmic i comercial UE-Xina. El viatge es produeix poc després que Brussel·les anunciara l'obertura d'una investigació al gegant asiàtic pels subsidis als seus vehicles elèctrics.

El polític letó va demanar hui a Pequín en un discurs a la Universitat de Tsinghua que aborde la seua "falta de reciprocitat" en les relacions econòmiques amb Brussel·les per a així "restaurar la confiança". “Les xifres parlen per si soles”, ha continuat el mandatari: "El dèficit comercial actual ascendeix a 396.000 milions d'euros a favor de Pequín”.

També et pot interessar

stats