La Xina imposa restriccions a l'exportació de gal·li i germani, claus per a fabricar microxips

La mesura, anunciada després que els EUA, el Japó i Països Baixos hagen anunciat restriccions a l'exportació de tecnologia, arreplega la implementació de més controls a partir de l'1 d'agost

Tècnics treballen en la producció de xips en una fàbrica de Huaian, a la Xina
Tècnics treballen en la producció de xips en una fàbrica de Huaian, a la Xina / Zhao Qirui (Europa Press)

El govern de la Xina ha decidit augmentar a partir d'agost els controls per a l'exportació de gal·li i germani, dos metalls clau en la fabricació de semiconductors i altres components bàsics per a la transició energètica, segons han anunciat el Ministeri xinés de Comerç i l'Administració General de Duanes.

La mesura, anunciada després que els Estats Units i altres grans fabricants de microprocessadors com el Japó i Països Baixos hagen anunciat restriccions a l'exportació de tecnologia, arreplega la implementació de més controls a partir del pròxim 1 d'agost en l'exportació d'articles relacionats amb aquests metalls, incloent-hi una quinzena de derivats.

La nova regulació estableix que els operadors d'exportació hauran de complir els procediments de llicència d'exportació d'acord amb les reglamentacions pertinents i presentar una sol·licitud al Ministeri de Comerç a través del departament de comerç provincial, completant el formulari corresponent a la sol·licitud per a l'exportació d'articles i tecnologies de doble ús.

De tal manera, el Ministeri de Comerç realitzarà la revisió de la documentació aportada amb la sol·licitud d'exportació i prendrà la decisió d'aprovar-la o no.

En aquest sentit, les autoritats xineses adverteixen que exportar sense el permís corresponent o sobrepassar l'abast del permés o qualsevol altra infracció portarà la imposició de sancions administratives i fins i tot podria “constituir un delicte” amb responsabilitat penal.

La setmana passada, Països Baixos va confirmar que imposarà a partir del pròxim 1 de setembre mesures addicionals de control sobre les exportacions d'equips avançats per a la fabricació de semiconductors “per motius de seguretat nacional”.

La passada tardor, els Estats Units va introduir regles dirigides a restringir les exportacions de xips i eines per a la fabricació de semiconductors a la Xina. Des de llavors, Washington ha augmentat la pressió sobre els seus principals socis fabricadors, com als Països Baixos i el Japó, perquè introduïren les seues pròpies restriccions a l'exportació.

També et pot interessar

stats