Wuhan farà tests massius als 11 milions de residents després de detectar huit casos de coronavirus

L’alta capacitat de contagi de la variant delta està posant a prova les estrictes mesures de prevenció de les autoritats xineses

Immediacions d'un mercat de la ciutat xinesa de Wuhan
Voltants d'un mercat de la ciutat xinesa de Wuhan / Reuters

La ciutat xinesa de Wuhan farà tests massius a tota la població en detectar-se huit contagis, els primers des de fa més d’un any. Amb aquesta política sanitària, vora 11 milions de persones se sotmetran a les proves per a detectar possibles infeccions per coronavirus. A més, la ciutat ha confinat parcialment el barri de Zhuankou, ara considerat de "risc mitjà".

Tres contagis locals de Covid i cinc casos asimptomàtics han sigut el detonant perquè el govern d’aquesta ciutat, on es van detectar els primers contagis a finals de 2019, haja decidit fer les proves als 11 milions de ciutadans d’aquesta gran població. 

L'alta capacitat de contagi de la variant delta ha posat a prova les estrictes mesures de prevenció de les autoritats xinenes per a posar fre a la Covid, encara que els experts locals creuen que la taxa de vacunació i l'experiència acumulada impediran un rebrot a llarga escala per tot el país.

En l’últim balanç de la Comissió Nacional de Sanitat recull 61 contagis per transmissió local, 45 d'ells a la província oriental de Jiangsu, on la setmana passada es va identificar un brot en l'aeroport de Nanquín que s'ha propagat a altres províncies del país a xicoteta escala.  

També et pot interessar

stats