Wuhan, la ciutat on s’ha iniciat el brot del coronavirus, en quarantena

La Xina eleva a 571 el nombre de contagis del nou coronavirus, que ja deixa almenys 17 morts.

VÍDEO | Wuhan, la ciutat on s’ha iniciat el brot del coronavirus, en quarantena

La Xina ha elevat a 571 el nombre de contagis del nou coronavirus que ha causat la pneumònia a Wuhan, que ja deixa almenys 17 morts. Al llarg d’aquest dimecres, se n’han certificat 131 nous casos i les autoritats xineses han decidit posar en quarantena Wuhan, l’epicentre del brot de pneumònia. En aquesta ciutat s’han tancat tots els transports en aquesta ciutat d’11 milions d’habitants on, de moment, el coronavirus ha causat almenys 17 morts.

També tanquen temporalment l’aeroport i l’estació de tren, i es prohibeix que cap ciutadà “isca de Wuhan sense raons especials” fins a un nou avís, segons el comunicat de les autoritats. 

Símptomes

Segons els responsables mèdics, el període d’incubació del virus pot durar fins a 14 dies. Els símptomes del denominat 2019-nCoV provisionalment per l’Organització Mundial de la Salut (OMS), són en molts casos semblants als d’un refredat, però poden vindre acompanyats de febra i fatiga, tos seca i dispnea (dificultat per a respirar).

El virus s’ha detectat ja en almenys 13 províncies xineses, a més de les regions administratives especials de Hong Kong i Macau, que en van confirmar aquest dimecres els primers casos, i a l’estranger, de moment, s’han detectat almenys 4 contagis a Tailàndia, i un en cada un d’aquests països: el Japó, Corea del Sud, Taiwan i els Estats Units.

L’OMS, dividida sobre si cal declarar l’alerta internacional

L’OMS continuarà aquest dijous amb la reunió d’experts a fi de determinar si és necessari declarar una alerta internacional pel virus. Actualment, hi ha divisió d’opinions. El comité d’emergència, format per 16 experts mèdics de diversos països, es troba dividit al 50% i està a l’espera de més dades. Segons han informat, encara no es coneixen del tot l’origen de l’epidèmia, els possibles tractaments o les maneres de contagi.

No obstant això, els experts de l’OMS sí que troben evidències de transmissió del virus entre persones (fet que fa més ràpida la propagació), igual que en anteriors coronavirus com la síndrome respiratòria aguda greu o la síndrome respiratòria de l’Orient Mitjà.

També et pot interessar

stats