Així es viu el dia a dia a Kíiv

Una professora d’espanyol ucraïnesa ens conta com es viu a la capital del país, on els bombardejos són diaris 

Així es viu el dia a dia a Kíiv / À Punt NTC

La població ucraïnesa que no ha abandonat la capital Kíiv està sent víctima i testimoni dels bombardejos de l’exèrcit rus. Una d’elles és Vika, una professora d'espanyol que ha contat a À Punt NTC com és el dia a dia ara que els bombardejos són diaris. 

“Quan ixes de casa et trobes una ciutat buida, com si algú l’haguera posada en pausa”, explica, “i se senten bombardejos, alguns més lluny i altres més prop, però entens que no són on estàs tu”, afegeix.

La guerra la va paralitzar la primera setmana, conta, però ara, per salut, mental ix cada dia al carrer a intentar ajudar, sobretot les persones grans que tenen més difícil eixir de casa, afirma. 

Quant als serveis, assegura que funcionen. “És possible anar a un supermercat per a fer la compra bàsica i les farmàcies estan obertes”, assenyala. 

Malgrat la situació de setge i bombardejos diaris, se sent afortunada perquè no ha patit les calamitats que s’estan vivint en altres punts del país, més castigats per les tropes del Kremlin. “A vegades sent vergonya perquè jo estic en ma casa, on tinc calefacció, aigua i llum, però hi ha moltes persones que no tenen res d’això”, afirma. 

En aquest intent per normalitzar tot el que està passant ha tornat a fer classes d'espanyol en línia, però això no li lleva la preocupació per la situació de la seua família, ja que fa dues setmanes que no parla amb sa mare i la seua germana perquè no tenen cobertura. A més, tot i els esforços per mantindre la calma, té l'ai al cor perquè sap que Kíiv pot ser atacada de nou i en qualsevol moment.

També et pot interessar

stats