Mil dies sense escola per a les xiquetes afganeses

Des que els talibans tornaren al poder, les xiquetes de més de dotze anys tenen prohibit xafar les aules de secundària i de les universitats

Es calcula que a hores d'ara un milió i mig de xiquetes han perdut 3.000 hores lectives / Europa Press
23 de juny 2024 - 20:06

A les escoles de l'Afganistan només hi ha homes després que els talibans prohibiren, en tornar al poder ara fa mil dies, que les xiquetes de dotze anys en avant assistiren a classe en secundària i en universitats. Es calcula que un milió i mig de xiquetes han perdut 3.000 hores lectives.

"Si estudies, tens futur. Jo vull ser metge forense, com mon pare, però els talibans no em deixen", diu Mozhda Rahmani, que acaba de complir dotze anys i ja no pot seguir formant-se.

Des d'aquell moment, la situació de les dones afganeses ha anat sempre a pitjor. Els impedeixen treballar, moure's a soles, vestir-se com vulguen i, fins i tot, expressar-se. Les han esborrades de la política, la justícia, la funció pública i el periodisme. En cas d'adulteri, el govern ha restituït la flagel·lació pública i la lapidació. 

Davant d'este calvari, l'única opció és l'exili. Un camí tortuós i molt car que topa amb la insolidaritat mundial. Les afganeses supliquen al món que no les oblide. A Rússia i a la Xina els demanen que facen marxa arrere en els passos que han fet per a reconéixer el règim talibà. A les Nacions Unides li retrauen que haja convidat el govern de Kabul a la conferència de Qatar del 30 de juny 

També et pot interessar

stats