Veneçuela rebutja l'ultimàtum de la UE per a celebrar eleccions i el titlla de "repudiable"

El vicepresident econòmic ha acusat Pedro Sánchez de donar suport a un colp d'estat.

Concentració de suport al govern de Nicolás Maduro
Concentració de suport al govern de Nicolás Maduro / Carlos Garcia Rawlins (Reuters)

El president de Veneçuela, Nicolás Maduro, ha rebutjat l'ultimàtum que li han donat els països de la Unió Europea de convocar noves eleccions com a condició necessària perquè no reconeguen com a mandatari del país el president de l'Assemblea Nacional, l'autoproclamat president interí, Juan Guaidó. Aquest dissabte, el ministre d'Afers Estrangers, Jorge Arreaza, ja va deixar clara la posició del govern veneçolà en el Consell de Seguretat de l'ONU.

La postura del govern espanyol, anunciada per Pedro Sánchez, ha sigut qualificada pel vicepresident econòmic de Veneçuela, Tareck El Aissami, de "repudiable" i "insensata". El Aissami, a través d'un missatge de Twitter, també ha acusat Sánchez de donar suport a un colp d'estat "de la mateixa manera que Aznar" contra Hugo Chávez el 2002. 

Per la seua part, Maduro, en una entrevista en la cadena CNN, ha criticat aquest diumenge que Europa "s'ha comportat amb arrogància". "Ningú no pot donar-nos un ultimàtum. Si algú vol anar-se'n de Veneçuela, que se'n vaja", ha afirmat.

També et pot interessar

stats