Uns 80 afganesos evacuats han arribat aquest dilluns a Espanya

Està previst que entre aquest dilluns i dimarts arriben al voltant de 245 afganesos que traslladaran a centres estatals repartits per tot Espanya

Una de les families que ha arribat des d'Afganistan
Una de les families que ha arribat des d'Afganistan / À Punt NTC

Unes 80 persones han arribat a última hora d’aquest dilluns a la base aèria de Torrejón de Ardoz (Madrid), en un avió procedent d'Islamabad (Pakistan). Aquest dimarts està prevista l’arribada d’un altre avió amb 160 passatgers, encara que aquesta xifra podria variar depenent dels controls que han de passar abans del trasllat.

Entre dilluns i dimarts arribaran al voltant de 245 persones, dins del procés que està duent a terme el Govern per a evacuar el personal que a l'Afganistan va col·laborar amb les autoritats espanyoles. Ells junt amb les famílies han sigut acollits pel govern espanyol, segons han assegurat fonts governamentals.

L'arribada d’aquest contingent se sumarà a les 2.206 persones entre espanyols i afganesos que van eixir en la primera operació d'evacuació que va fer Espanya, el mes d'agost passat.

Respecte d'aquest nou contingent, fonts de l'operació han explicat que han tingut "bastants dificultats" per a passar la frontera i arribar al Pakistan. A l'agost, les evacuacions es van haver de suspendre perquè no es podia garantir la seguretat a l’aeroport de Kabul. Però encara quedaven molts col·laboradors per eixir. Que són els que aquest dilluns han començat a arribar.

Han sigut rebuts la ministra de Defensa, Margarita Robles, el titular d’Afers Estrangers, Unió Europea i Cooperació, José Luis Alvarez, i el ministre d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions, Jose Luis Escrivá. Robles ha confirmat que no serà l’última recepció. A l’hangar els espera un primer control sanitari i des d’on els portaran a diversos hotels per a passar la nit.

Primera parella d'afganesos que ha baixat de l'avió
Primera parella d'afganesos que ha baixat de l'avió / À Punt NTC

Com ja va ocórrer amb els evacuats a l'agost, als afganesos evacuats quan acabe tot el procés de tramitació de l'acolliment i asil els traslladaran a centres estatals repartits per tot Espanya, segons han confirmat fonts del Ministeri d'Inclusió.

És una operació dissenyada per un grup de treball que integren representants dels ministeris d'Afers Estrangers, l'Interior, Sanitat, Defensa i Inclusió, Seguretat Social i Migracions.

Els afganesos evacuats en aquesta ocasió van col·laborar, en concret, amb l'ambaixada espanyola, el Ministeri de Defensa i l'Agència Espanyola de Cooperació Internacional per al Desenvolupament (Aecid).

Persones afganeses que arriben a Espanya
Persones afganeses que arriben a Espanya / À Punt NTC

També et pot interessar

stats