La Unió Europea llança el seu sistema d’alerta ràpida contra la desinformació

La xarxa pretén fer front a les campanyes que pretenguen interferir en les eleccions i les que tinguen origen o suport estrangers.

La Unió Europea llança el seu sistema d’alerta ràpida contra la desinformació

La Unió Europea llança aquest dilluns el seu sistema d’alerta ràpida contra la desinformació. Hi participaran la Comissió Europea i el Servei Europeu d’Acció Exterior (SEAE) i els govern de tots els estats membres. Es tracta d’una plataforma tecnològica per a intercanviar amb rapidesa dades sobre informacions falses o manipulades i així col·laborar en la seua investigació i resposta.

L’objectiu principal d’aquest projecte és afrontar les campanyes de desinformació que interferisquen o pretenguen minvar els processos democràtics europeus, amb especial atenció de dos categories: les campanyes originades o difoses amb el suport o la implicació d’actors estrangers i aquelles que pretenguen influir en eleccions nacionals o europees, i específicament en els comicis a l’Eurocambra el pròxim 26 de maig.

El comité del sistema d’alerta estarà format pels anomenats “punts de contacte” que designe cada estat membre, la Comissió i el SEAE i es reuniran per primera vegada aquest dilluns a Brussel·les. Els punts de contacte seran els encarregats de coordinar la informació que es reculla en el seus respectius estats per a entregar-la al sistema europeu. La idea és compartir informació no tan sols sobre campanyes de desinformació concretes, sinó també sobre tendències detectades o anàlisi de determinades situacions.

En el cas espanyol, el punt de contacte serà la Secretaria d’Estat de Comunicació i serà l’encarregat de difondre les alertes que emeta i compartisca la xarxa europea. A més, també coordinarà la recent creada Comissió Permanent contra la Desinformació.

També et pot interessar