La Unió Europea no dona suport a la idea de Macron d’enviar tropes a Ucraïna

Pilar Alegría ha dit que el govern d’Espanya no està d’acord amb la idea, com també han fet Alemanya, Hongria i Polònia

Tropes ucraïness / À Punt NTC

Cap dels països membres de la Unió Europea ha donat suport a la idea del president de França, Emmanuel Macron, que aquest dilluns no descartava la possibilitat d'enviar tropes a Ucraïna. És el primer mandatari europeu que ha parlat d'un tema considerat tabú, però Macron s'ha quedat a soles. Aquest dimecres el ministre d’Afers Estrangers francés, Stéphane Séjourné, li tirava un cable en el Parlament Francés i donava suport a la idea que es podrien enviar militars a Ucraïna en tres casos: per a fer treballs de desminar, de ciberseguretat i producció d’armes. 

Aquest dilluns, a la pregunta de si estaria a favor d'enviar tropes a Ucraïna, el president va respondre que “no es pot descartar res”. Una afirmació que va fer sent conscient que els avanços d’Ucraïna en la guerra són molt lents i també que el bloqueig dels Estats Units fa perillar més ajuda econòmica i militar al govern de Zelenski. 

Les reaccions a les paraules de Macron no s’han fet esperar i el portaveu del Kremlin ha advertit que, si els països de l’OTAN envien tropes a Ucraïna, “el conflicte seria inevitable”.

 

Per la seua banda, el canceller alemany Olaf Scholz, ha assegurat que a Ucraïna no hi haurà soldats dels Estats Units ni cap altre país de l'OTAN, mentre que la ministra d’Educació, Pilar Alegría, ha dit que el govern d’Espanya no està d’acord amb la idea. Altres països com Hongria, la República Txeca i Polònia també s'han posicionat en contra. El primer ministre polonés, Donald Tusk, ha dit que “no s'ha considerat aquesta possibilitat”.

Sembla que hi ha una unanimitat aclaparadora contra un plantejament que s'ha exposat per primera volta en dos anys de guerra, en un moment en què Rússia està redoblant l'ofensiva. 

També et pot interessar

stats