Ucraïna agraeix a Espanya l'enviament de defenses antiaèries Hawk i tancs Leopard

Una vintena de líders es dona cita a París per a reafirmar el suport a Ucraïna quan es compleixen dos anys de guerra

Soldats de la 10a Brigada Mecanitzada d'Ucraïna
Soldats de la 10a Brigada Mecanitzada d'Ucraïna / X: @DefenceU

Amb motiu del segon aniversari de la guerra provocada per la invasió russa d'Ucraïna, el Ministeri de Defensa ucraïnés ha donat les gràcies a Espanya amb un vídeo en el qual destaca la importància de l'enviament de sistemes de defensa antiaèria Hawk i tancs Leopard.

El vídeo dura 33 segons i mostra els citats models d'armament en acció. Alguns dels sistemes militars que apareixen en les imatges porten banderes d'Espanya.

Des del començament de la invasió, Espanya ha enviat diferents tipus de material militar a Ucraïna. El president, Volodímir Zelenski, ha destacat en diverses ocasions la contribució espanyola a la protecció de ciutats i infraestructures ucraïneses amb els sistemes de defensa antiaèries Hawk.

Una vintena de líders es dona cita a París per a reafirmar el suport a Ucraïna

D'altra banda, una vintena de caps d'Estat i de govern es reuneixen aquesta vesprada a París per a reafirmar el suport d'Europa a Ucraïna, en una gran conferència impulsada per Emmanuel Macron i a la qual assistiran, entre altres, el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, o el canceller alemany, Olaf Scholz.

El cap d'Estat gal, a les 17:00 hores (16:00 GMT), obrirà la conferència al costat del president ucraïnés, Volodímir Zelenski, que intervindrà via videoconferència. A continuació, els líders departiran a porta tancada i la sessió inclourà un sopar de treball.

Per a París, és fonamental mantindre alt el convenciment entre la comunitat internacional i l'opinió pública en un moment en el qual, a més d'un enduriment de l'ofensiva russa, es constata una certa incertesa sobre el suport occidental.

A més d'aquest missatge central, els aliats d'Ucraïna avaluaran com poden ajudar més i millor Ucraïna en funció de les necessitats concretes de la defensa, perquè aquesta siga més robusta i eficaç.

Rússia estreteix l'atac en els eixos de Màrinka i Avdíivka amb 65 atacs en un dia

Mentrestant, la guerra continua i les forces russes continuen estretint l'atac en el front de l'est: van llançar durant la passada jornada 40 atacs contra posicions ucraïneses en l'eix de Màrinka i altres 25 en el d'Avdíivka, que van ser repel·lits per les tropes de Kíiv, segons recull el comunicat de l'Estat Major ucraïnés.

L'Institut per a l'Estudi de la Guerra (ISW) ha confirmat avanços russos prop de Bakhmut, situada a la regió de Donetsk, i Krinkí, la localitat del marge est del riu Dniéper a la província meridional de Kherson.

També et pot interessar

stats