Una severa marea baixa desllueix el Carnaval de Venècia

El fenomen està dificultant la mobilitat, ja que és impossible navegar per alguns canals i moltes góndoles estan encallades en el fang

Vaixells en un canal durant una forta baixamar en la llacuna de Venècia
Vaixells en un canal durant una forta baixamar en la llacuna de Venècia / Manuel Silvestri (Reuters)

La prolongada marea baixa que està afectat Venècia està causant aquests dies problemes de mobilitat perquè resulta impossible navegar per alguns canals i moltes de les góndoles estan encallades en el fang.

Aquest fenomen, bastant típic a la llacuna a l'inici de l'any, coincideix enguany amb un dels seus períodes més turístics per la celebració del famós carnaval, ja que s’ha prolongat més del que és habitual a causa de l'absència de pluges.

A més de deslluir aquesta celebració, està provocant importants trastorns en la població local, perquè en molts punts és impossible la navegació i, per tant, arribar a les cases també en cas d'emergència.

A banda, desenes de peixos morts han aparegut aquests dies als canals, segons destaquen els mitjans locals, un fet que segons alguns experts podria deure's a les baixes temperatures d'aquests dies i a la marea baixa, però no tots donen suport a aquesta hipòtesi.

També et pot interessar

stats