Venècia, primera ciutat del món que demanarà reserva per a entrar-hi

La tornada del turisme de masses després de la pandèmia revifa els problemes a la fràgil ciutat dels canals, que introduirà un sistema d'entrada obligatòria el 2023

Vista des del pont de l'Accademia de Venècia
Vista des del pont de l'Accademia de Venècia / Shutterstock

La tornada del turisme de masses a Itàlia després de dos anys d'absència per la pandèmia ha revifat els problemes a la fràgil Venècia, que a partir de l'estiu posarà a prova un sistema de reserves per a poder entrar-hi. És un avançament a la introducció de l'entrada obligatòria a partir de 2023.

Després de l'arribada d'uns 400.000 turistes a la ciutat dels canals durant les vacances de Setmana Santa, l'alcalde, Luigi Brugnaro, va anunciar que abans de l'estiu es posaria en marxa una plataforma informàtica en la qual s'hauran de registrar tots aquells que vulguen accedir al centre històric.

Inicialment, va explicar el regidor, no hi haurà penalitzacions ni es prohibirà l'entrada a qui no haja reservat, però a aquells turistes que hagen fet la reserva sí que se'ls facilitarà "l'accés i compra d'entrades per a museus i transport públic, i passaran per davant dels que no han reservat". De la reserva estaran exempts els turistes que opten per pernoctar en hotels venecians. "És el camí correcte. Serem els primers en el món en aquesta difícil experimentació", va afegir Brugnano en declaracions al Corriere del Vèneto.

L'objectiu de l'administració municipal és saber sempre, en temps real, quantes persones es troben alhora als carrers del centre històric i poder actuar en conseqüència. D'aquesta forma es prepararà la introducció en 2023 de l'accés amb entrada obligatòria al centre de la ciutat, que ja en el passat va experimentar un sistema d'entrada a través de torns.

En el centre de Venècia, on queden prop de 40.000 habitants, s'allotjaren el passat Divendres Sant entre el Lido i l'àrea històrica més de 100.000 persones. Això sense comptar els que van passar només el dia i dormiren en les localitats als afores de la Llacuna, com Mestre.

El president de la regió de Venècia, el Vèneto, Lucca Zaia, va assegurar que els visitants "són sempre benvinguts", però que amb l'arribada de nou del turisme massiu el debat sobre la protecció de Venècia i la gestió d'accessos es torna a obrir. "La visita a Venècia ha de garantir-se a tots", però establir un sistema de reserves pot ser un bon model, ha afegit Zaia.

També et pot interessar

stats