Una ratlla gegant de Cambodja: així és el peix d'aigua dolça més gran del món

La trobaren al riu Mekong, fa quatre metres de llarg i pesa 300 quilograms

El grup científc, junt amb la ratlla gegant trobada al riu Mekong
El grup científic, al costat de la ratlla gegant trobada al riu Mekong / Chhut Chheana / Wonders of Mekong (Reuters)

El peix d'aigua dolça més gran del món fa quatre metres de llargària, pesa 300 quilograms i està a Cambodja. És una subespècie de ratlla gegant capturada al riu Mekong, segons ha confirmat un grup científic. Constitueix l'exemplar més gran descobert fins a la data.

Va ser un pescador local qui va alertar a les autoritats i al grup Wonders of the Mekong, un projecte conservacionista cambodjà-estatunidenc. Havia atrapat l'espècimen el dia 13 de juny prop de la població de Stung Treng, al nord-oest de Cambodja.

Els investigadors del projecte ecologista, que treballa per a protegir les espècies en aquesta zona de gran diversitat, quedaren sorpresos per la grandària de l'animal i després de mesurar la ratlla gegant van certificar el nou rècord —encara que no hi ha un registre oficial ni base de dades sobre peixos gegants d'aigua dolça—. La marca anterior la tenia un peix gat del Mekong que pesava 293 quilos i que va ser localitzat a Tailàndia el 2005, apunta Wonders of the Mekong.

"És una criatura impressionant i és un exemple de les meravelles del Mekong. És una meravella de la naturalesa", assegura el biòleg Dana Lee, de Wonders of the Mekong, en un vídeo publicat aquest dimarts en el perfil de Facebook del projecte ecologista.

La ratlla gegant pesa més de 300 quilos
La ratlla gegant pesa més de 300 quilos / Chhut Chheana / Wonder of Mekong (Reuters)

La ratlla gegant va ser retornada a l'aigua després de col·locar-li una etiqueta acústica per a rastrejar el "patró migratori" amb l'objectiu de conservar aquesta espècie catalogada com en perill d'extinció.

El riu Mekong destaca per la rica biodiversitat al llarg dels 4.880 quilòmetres que abasta— és el huité riu més llarg del món—. Les aigües flueixen per la Xina, Birmània, Laos, Tailàndia, Cambodja i el Vietnam. No obstant això, la creixent contaminació de les aigües, la sobrepesca i la construcció de nombroses preses durant el recorregut posa en risc la conservació d'aquest valuós ecosistema.

També et pot interessar

stats