Una ONG denuncia que la Xina té dues comissaries clandestines a València

La finalitat seria forçar els dissidents xinesos a tornar al país per passar a mans del règim

Una ONG denuncia que la Xina té dues comissaries clandestines a València / À Punt NTC
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
29 d'octubre 2022 - 06:30 Actualitzat: 29 d'octubre 2022 - 08:40

Segons l'ONG Safeguard Defenders, la Xina tindria una xarxa de més de cinquanta comissaries clandestines en tot el món, especialment a Europa. 

Amb nou comissaries clandestines, Espanya seria l’estat on s’han detectat més centres d’aquest tipus, que estarien camuflades sota la forma de botigues, restaurants o seus d’entitats. Dues estarien a València i també tindrien seus a Barcelona, Manresa i Madrid.

Encara que els centres, segons l’organització, tindrien en general un paper positiu en l’assistència de les persones integrants de la diàspora i als turistes xinesos, l’objectiu d’algunes d’aquestes comissaries seria forçar els dissidents xinesos residents a l'estranger a tornar a la Xina per passar a mans del règim de Xi Jinping.

Per la seua banda, la Xina admet haver deportat, entre abril i juliol d'enguany, 230.000 presumptes “fugitius” xinesos. Sovint, aquests suposats delinqüents són simplement activistes i dissidents crítics amb el govern xinés.

Els Països Baixos, Escòcia i el Canadà investiguen l’existència d’oficines al seu territori respectiu però, per ara, el Ministeri de l'Interior espanyol ha dit que no té constància de l’informe.

També et pot interessar

stats