Una nova soca als Estats Units amenaça la vacunació

La variant californiana podria ser més resistent a les vacunes i al sistema immunitari.

Cua en un centre de vacunació a Califòrnia
Cua en un centre de vacunació a Califòrnia / Reuters

Investigadors de la Universitat de Califòrnia, a San Francisco, han descobert que la nova variant, la que li dona nom l’estat nord-americà, és més contagiosa i resisteix més a les vacunes i al sistema immunitari després que aquest haja passat la infecció.

A més, segons un dels investigadors de la Universitat, Charles Chiu, aquest es pot associar amb símptomes greus i inclús una taxa de mortalitat més elevada que la resta de variants. De fet, segons asseguren, la variant californiana, coneguda com a B.1.427/B.1.429, ha de ser considerada com a “preocupant” i equiparar-la a la del Brasil, Sud-àfrica o el Regne Unit; i s’ha atrevit a pronosticar que per al pròxim mes, aquesta representarà el 90% de les infeccions només en l’estat de Califòrnia.

Segons explica Chiu, tant la soca britànica com la californiana, tenen característiques millorades respecte a les seues germanes i és molt probable que puguen circular entre la població al mateix temps augmentant les probabilitats d’una volta als pics de contagis i morts.

El Ministeri de Sanitat espanyol de moment no notifica cap cas de contagi d’aquesta variant en el nostre país.

També et pot interessar

stats